Buna ziua. Speta mea este următoarea: Suntem 4 frati am inceput demersurile pt a face succesiunea dupa tatal nostru, care stiam ca este divorțat, dar spre surprinderea tuturor nu am gasit nicaieri dovada divortului!
Am solicitat informații de la Primaria locului de naștere, de la Primaria locului casatoriei, de la Primaria ultimului domiciliu (atat a mamei cat si a tatălui), dar nicăieri nu exista un astfel de act.
Problema a apărut intrucat dupa tatal nostru au ramas bunuri imobile, iar in CF-urile acestora el apare ca singur proprietar, si mai mult in contractele de v-c la cumparator apare tatal meu,cu mențiunea "divortat". Am fost la birourile notariale unde s-au încheiat contractele (in anii 1991 si 1995), dar nici unul nu mi-a pus la dispoziție dovada divortului, pe motiv ca nu au solicitat-o la incheierea actelor.
Intrucat si mama noastra este decedată(ulterior tatălui,) am înțeles ca nu am alta solutie decat o actiune in instanta pt a o introduce si pe ea in dezbaterea succesiunii. Ce acțiune ar trebui sa introduc si unde?
Buna seara. Stimată domnișoară problema pe care ai spus-o nu este una simplă și, din pacate, nici una singulară. Pentru a te putea bucura de frumoșii ani pe care îi ai, recomandarea mea este de a te muta in chirie cât mai repede. Scuze de genul "nu mi se pare corect ca el să rămână....." nu își au locul și,nici moral nici legal, nu este o problemă pe care sa o rezolvi tu. Acest lucru ar trebui să îl rezolve părinții tăi, iar inițiativa unui astfel de demers va trebui să o aibă mama ta, pentru ca este evident că pentru tatăl tău situatia este una convenabilă. Mai exista o varianta, pe care vad ca nu ai luat-o in calcul:daca mama ta castiga astfel încât va întreține pe amândoi de ce nu pleci la mama ta?
In ceea ce priveste problema cu alcoolul aceasta nu va dispărea niciodată, doar se va agrava.
Sigur parerile mele nu sunt neaparat juridice, dar sunt sfaturi care iti ofera o rezolvare simplă și rapidă a problemelor pe care le ai, pentru a nu deveni un adult deprimat și lipsit de bucurii. Succes!
Buna seara.
In primul rand ar trebui sa verificati la ANAF daca societatea/administratorul nu are datorii sau cazier fiscal. De asemenea va recomand sa verificati la ORC daca societatea nu este asociat/actionar in alte societati, iar in cazul in care are aceasta calitate sa verificati si respectivele societati.
Sa verificati , pe portalul instantelor de judecata din judetul in care isi are sediul eventualele litigii in care aceasta societate ar putea fi parte procesuala.
Evident va trebuie, cel putin, consultanta contabila pentru a avea o imagine cat mai exacta asupra firmei pe care doriti sa o achizitionati.
In ceea ce priveste partea a doua a intrebarii, actele de cesiune nu sunt ceva complicat- urmand a fi facuta o Hotarare AGA a asociatilor actuali prin care hotarasc cesiunea/vanzarea respectivei societati. In aceasta hotarare precum si in contractul de cesiune se va trece si pretul vanzarii sau daca vanzarea s-a facut la valoarea nominala a partilor sociale (daca aceste este diferit de pretul vanzarii). In urma hotararii se redacteaza un act constitutiv actualizat al societatii, care impreuna cu acestea si cu o copie a actului de identitate al dvs. se vor depune la OC din judetul in care locuiti.
Bună seara. O copie a contractului o puteti solicit a de la Arhiva Notariala din județul dvs. Aveti nevoie sa faceti dovada ca aveti dreptul de a solicita acest act. Succes.