avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Speta mea este următoarea: Suntem 4 frati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Speta mea este următoarea: Suntem 4 frati am inceput ...

Buna ziua. Speta mea este următoarea: Suntem 4 frati am inceput demersurile pt a face succesiunea dupa tatal nostru, care stiam ca este divorțat, dar spre surprinderea tuturor nu am gasit nicaieri dovada divortului!
Am solicitat informații de la Primaria locului de naștere, de la Primaria locului casatoriei, de la Primaria ultimului domiciliu (atat a mamei cat si a tatălui), dar nicăieri nu exista un astfel de act.
Problema a apărut intrucat dupa tatal nostru au ramas bunuri imobile, iar in CF-urile acestora el apare ca singur proprietar, si mai mult in contractele de v-c la cumparator apare tatal meu,cu mențiunea "divortat". Am fost la birourile notariale unde s-au încheiat contractele (in anii 1991 si 1995), dar nici unul nu mi-a pus la dispoziție dovada divortului, pe motiv ca nu au solicitat-o la incheierea actelor.
Intrucat si mama noastra este decedată(ulterior tatălui,) am înțeles ca nu am alta solutie decat o actiune in instanta pt a o introduce si pe ea in dezbaterea succesiunii. Ce acțiune ar trebui sa introduc si unde?
Cel mai recent răspuns: hitllerista1 , utilizator 20:06, 11 Septembrie 2021
Bună ziua. Dacă tatăl dvstră era divorțat cu siguranță apărea mențiunea în registrele ținute de instituțiile menționate. Nu înțeleg de ce doriți să introduceți acțiune în instanță. Se poate face la notar succesiune succesivă, după mamă și tată., trebuind să dețineți toate actele de stare civilă. ( inclusiv certificatul de căsătorie al părinților). În cadrul procedurii succesorale este necesară prezența a doi martori care vor trebui să declare dacă aceștia au fost căsătoriți sau nu. Consideră că dacă notarul nu este lămurit va putea el însuși emite adrese către instituțiile menționate pentru a afla starea civilă a părinților sau vă va trimite pe dvs pentru a avea la dosar un răspuns scris din partea acestora ( respectiv a faptului că nu există nici o informație cu privire la desfacerea căsătoriei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire gvrlmonica gvrlmonica Buna ziua, tatal meu a decedat in luna ianuarie anul acesta.In anul 1983 mama a divortat dar nu si-a schimbat numele,nu a depus la starea civila hotararea ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort RSeinbach RSeinbach Sint in procesul de a-mi aduce parintii in SUA ca rezidenti permanenti si am nevoie de ajutor. Tatal meu a divortat acum 30 ani de prima nevasta. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)