avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Hotarare de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Hotarare de divort

Sint in procesul de a-mi aduce parintii in SUA ca rezidenti permanenti si am nevoie de ajutor. Tatal meu a divortat acum 30 ani de prima nevasta. Pentru a arata guvernului american ca casatoria cu mama mea s-a incheiat in mod legal, ne trebuie o copie dupa sentinta de divort. Tatal meu nu mai are sentinta de divort sau orice alt document care poate fi folosit ca dovada. S-a prezentat la Judecatoria Timisoara la departamentul arhive si nici ei nu au reusit sa gaseasca dovada de divort. In cazul in care doresti sa te recasatoresti, esti obligat sa prezinti sentinta de divort pentru casatorii anteriore?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:49, 24 Martie 2010
Mai exista solutia de a merge la Primaria unde a fost oficiata casatoria si solicitat Oficiului de Stare civila nr. sentintei de divort, pentru ca pe fiecare certificat de casatorie - casatorie care a fost desfacuta, pe verso trebuie sa existe mentiunea "desfacuta casatoria prin sent. x din data x a Judecatoriei X."Da,este necesara aceasta dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea starii civile SuzyCat SuzyCat Buna ziua, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort trebuie anuntat undeva schimbarea starii civile si unde? Eu sunt din Ploiesti. De ... (vezi toată discuția)
Recunoastere si inregistrare in ro al divortului pronuntat in usa speedygonz23 speedygonz23 Buna seara, Am fost casatorita cu un american si am divortat in anul 2009. Mentionez ca am inregistrat aceasta casatorie in RO, in acest sens detin si ... (vezi toată discuția)
Modificare certificat nastere signyournamec signyournamec Buna ziua, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)