avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate PETRICA BĂDĂLUȚĂ

Activitate PETRICA BĂDĂLUȚĂ

Discuție Anexa 24
Cum se obține dacă decesul a avut loc în 2015
In anul 1977 am intrat în posesia unui Contract de vânzare - cumpărare și Contractul de credit ipotecar pentru apartamentul în care locuiesc.
Deși titularul de contract am fost eu, tatăl meu a fost girant plătitor pentru o parte din creditul contractat cu CEC.
In realitate eu căsătorindu-mă în anul 1978, am plătit împreună cu soția toate ratele către CEC, prin reținerea ratelor din salariul meu iar tatălui meu în calitatea de girant plătitor pentru avansul împrumutat de către mine de la CEC, îi plăteam tacit fie cu bani dar mai ales locuind împreună cu noi prin întreținere și îngrijire completă dar fără nicio dovadă scrisă. Doar o parte dintre vecini mai cunosc aceste lucruri.
După ce am achitat integral ratele am dovedit acest lucru și am obținut radierea ipotecii, consemnată pe Contracul de Construire ( Vânzare - Cumpărare ) în anul 1992.
Ulterior am donat tatălui meu apartamentul întrucât eu și soția urma să plecăm cu serviciul în străinătate.
Acest lucru nu sa mai putut și drept urmare în anul 1974 tatăl mi-a reîntors donația tot printr-un alt contract de donație în care numai eu sunt trecut ca donatar.
Tatăl meu a decedat în anul 2001, iar ca moștenitori am rămas doar eu și familia mea și cinci copii ai fratelui meu (decedat în anul 1994).
Aș dori să știu dacă copiii fratelui meu au vreun drept asupra apartamentului meu și cum pot să mă asigur că după moartea mea soția va putea să fie proprietară asupra apartamentului în care locuim și pe care împreună l-am plătit și l-am întreținut toată viața ?
Subsemnatul am dobândit un apartament înainte de căsătorie, adică în anul 1977.
În anul 1978 m-am căsătorit și am plătit împreună toate ratele pină la achitarea creditului acordat de CEC pentru construirea apartamentului în care locuim și în prezent. După radierea ipotecii, am donat tatălui meu acest apartament, urmând că noi să plecăm în strainatate, iar copiii minori să rămână în apartament împreună cu tatăl meu. Dar, cum lucrurile nu s-au desfășurat așa cum ne-am dorit, noi nu am mai plecat, iar tatăl meu mi-a reîntors donația printr-un alt contract de donație. Dar de data aceasta soția nu mai este trecută în actul de donație eu fiind singurul beneficiar al donației. Întrebarea mea este: Cum trebuie să procedez pentru că soția să aibă drepturi egale cu mine asupra apartamentului ?
Discuție Succesiune
Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesorală ?
Dacă obiectele succesiunii sunt în localități diferite dar in același județ dezbaterea succesiunii se poate face într-un singur loc ?