avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre înscriere în cartea funciară
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre înscriere în cartea funciară

Subsemnatul am dobândit un apartament înainte de căsătorie, adică în anul 1977.
În anul 1978 m-am căsătorit și am plătit împreună toate ratele pină la achitarea creditului acordat de CEC pentru construirea apartamentului în care locuim și în prezent. După radierea ipotecii, am donat tatălui meu acest apartament, urmând că noi să plecăm în strainatate, iar copiii minori să rămână în apartament împreună cu tatăl meu. Dar, cum lucrurile nu s-au desfășurat așa cum ne-am dorit, noi nu am mai plecat, iar tatăl meu mi-a reîntors donația printr-un alt contract de donație. Dar de data aceasta soția nu mai este trecută în actul de donație eu fiind singurul beneficiar al donației. Întrebarea mea este: Cum trebuie să procedez pentru că soția să aibă drepturi egale cu mine asupra apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:42, 4 Ianuarie 2018
Sa incheiati cu sotia la notar o conventie matrimoniala (comunitate conventionala), prin care sa aduceti apartamentul respectiv la comunitatea legala de bunuri si din propriu sa il transformati in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumpărat cu credit ipotecar în anul 1977, donat și redobândit ulterior tot prin donație. cum mă pot asigura că soția va fi singura moștenitoare? PETRICA BĂDĂLUȚĂ PETRICA BĂDĂLUȚĂ In anul 1977 am intrat în posesia unui Contract de vânzare - cumpărare și Contractul de credit ipotecar pentru apartamentul în care locuiesc. Deși ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face ca sotia sa devina coproprietar pe apartamentul ... Mariamea Mariamea cum se poate face ca sotia sa devina coproprietar pe apartamentul mostenit de sot de la parinti? (vezi toată discuția)
Contract de împrumut la notar, sau ce altă soluție este pentru recunoașterea contribuției la dobândirea unui apartament? AnitaS AnitaS Bună ziua, am făcut un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament. Prietenul meu a făcut credit de nevoi personale pentru avans la credit și ... (vezi toată discuția)