avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate Davis101

Activitate Davis101

Suntem 4 mostenitori si vindem un teren in valoare de 900.000 RON. Va rog sa-mi spuneti daca impozitul se calculeaza individual pentru fiecare mostenitor, adica pe 225.000 RON minus exceptia de 450.000 (in acest caz nici un impozit) sau pe suma totala a tranzactiei, din care se scot 450.000.
Multumesc!
Am vindut o bucata de padure in Februarie 2017, impreuna cu alti 3 mostenitori. Noua lege de impozare iesise deja, dar nu si instructiunile de aplicare, asa incirt notarul a retinut impozitul. Instructiunile de aplicare au iesit dupa doua saptamini. Notarul avea 30 zile ca sa il trimita la ANAF, dar el l-a trimis imediat. Fiind cetatean roman cu domiciliul in strainatate, nu apartin de nici un ANAF. Am scris notarului in cauza intrebind ce trebuie sa fac, dar nu mi-a raspuns.
Am doua intrebari:
1. unde trebuie sa ma adresez ca sa imi recuperez impozitul platit in plus
2. Notarul care a facut tranzactia si s-a grabit sa trimita banii, desi legea era deja iesita si se asteptau instructiunile de aplicare, ar trebui sa ma ajute la recuperarea banilor?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. In februarie 2017, am vandut o padure mostenire. Am fost patru mostenitori si am vandut toti impreuna. Notarul ne-a retinut impozit pe vinzare, desi partea fiecarui mostenitor a fost sub suma minima de percepere de impozit.
Ceilalti trei mostenotori au domiciliul in Romania si si-au recuperate impozitul la administratia financiara locala.
Pentru expati (fara domiciliu permanent in Romania), unde trebuie sa fac cererea de restituire a impozitului?
Multumesc anticipat.