avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe vanzare padure
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe vanzare padure

Am vindut o bucata de padure in Februarie 2017, impreuna cu alti 3 mostenitori. Noua lege de impozare iesise deja, dar nu si instructiunile de aplicare, asa incirt notarul a retinut impozitul. Instructiunile de aplicare au iesit dupa doua saptamini. Notarul avea 30 zile ca sa il trimita la ANAF, dar el l-a trimis imediat. Fiind cetatean roman cu domiciliul in strainatate, nu apartin de nici un ANAF. Am scris notarului in cauza intrebind ce trebuie sa fac, dar nu mi-a raspuns.
Am doua intrebari:
1. unde trebuie sa ma adresez ca sa imi recuperez impozitul platit in plus
2. Notarul care a facut tranzactia si s-a grabit sa trimita banii, desi legea era deja iesita si se asteptau instructiunile de aplicare, ar trebui sa ma ajute la recuperarea banilor?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Restituire impozit pe vanzare padure Davis101 Davis101 Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. In februarie 2017, am vandut o padure mostenire. Am fost patru mostenitori si am vandut toti ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat rezidenta fiscala pentru evitarea dublei impuneri carmenmadgearu carmenmadgearu Sunt persoana fizica, cetatean roman cu domiciliul in Romania si am un contract de cercetare in Polonia pentru perioada 1 octombrie 2017 - 28 februarie 2018. ... (vezi toată discuția)
Somatie anaf finante Aicilef Aicilef Buna ziua, am o nelamurire, am primit o somatie de plata cu titlu\" Impozitul pe venituri din trasferul de proprietati din patrimoniu personal\", apartamentul ... (vezi toată discuția)