avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate Camelia Ulian

Activitate Camelia Ulian

Răspuns la discuția Penalitate contract incheiat
Multumesc mult de raspunsuri.
Răspuns la discuția Penalitate contract incheiat
ART. 12
In cazul cind un debitor este obligat la prestatiuni succesive, dreptul la actiune cu privire la fiecare din aceste prestatiuni se stinge printr-o prescriptie deosebita.

La ce se refera?
Răspuns la discuția Penalitate contract incheiat
Va multumesc, imi puteti va rog sa-mi spuneti cadrul legal?
Buna ziua, am urmatoarea situatie: s-a inchiriat un apartament cu contract intre o persoana fizica si o persoana juridica, acest contract a durat aproximativ 2 ani, in contract era stipulat ca inainte cu 6 luni de plecare din apartament sa se avertizeze proprietarul. Acest avertisment a fost facut, acum dupa aproape 6 luni de la predarea cu proces verbal a apartamentului proprietarul vine si cere penalitati de intarziere la plata pentru ca in timpul contractului s-au intarziat platile. El cere aproape 3000 euro penalitati pentru 174 de zile de intarziere. Mentinonez ca in contract este stipulat 2% pe zi dobanda. As dori sa stiu daca are dreptul sa ceara acum aceste penalitati.

Multumesc
Răspuns la discuția TVA RECUPERABIL
Multumesc de raspuns.
Deci tva-ul aferent il inregistrez ca cheltuiala dar pe ce cont de venit ar trebui sa-l inregistrez atunci cand mi se intorc acest banii?
Discuție TVA RECUPERABIL
Buna ziua
Am si eu urmatoarea problema si nu gasesc o rezolvare corecta.
Speta este urmatoarea:
Firma de transport intern si international are contract cu o firma din Comunitatea Europeana care distribuie combustibil. Firma din Comunitate a emis o serie de carduri pentru firma din Romania iar soferii cand pleaca in afara utilizeaza aceste carduri pentru alimentare cu combustibil. La sfarsit de luna firma din afara factureaza cu TVA firmei din Romania. Acest TVA este platit din Romania dupa care alta firma angajata de firma din Romania se duce si recupereaza TVA-ul din care isi retine un comision.
As dori sa stiu si eu cum se inregistreaza acest TVA "tranzitoriu".
Multumesc