avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA RECUPERABIL
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA RECUPERABIL

Buna ziua
Am si eu urmatoarea problema si nu gasesc o rezolvare corecta.
Speta este urmatoarea:
Firma de transport intern si international are contract cu o firma din Comunitatea Europeana care distribuie combustibil. Firma din Comunitate a emis o serie de carduri pentru firma din Romania iar soferii cand pleaca in afara utilizeaza aceste carduri pentru alimentare cu combustibil. La sfarsit de luna firma din afara factureaza cu TVA firmei din Romania. Acest TVA este platit din Romania dupa care alta firma angajata de firma din Romania se duce si recupereaza TVA-ul din care isi retine un comision.
As dori sa stiu si eu cum se inregistreaza acest TVA "tranzitoriu".
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:44, 3 Martie 2009
camysunt a scris:

Buna ziua
Speta este urmatoarea:
Firma de transport intern si international are contract cu o firma din Comunitatea Europeana care distribuie combustibil. Firma din Comunitate a emis o serie de carduri pentru firma din Romania iar soferii cand pleaca in afara utilizeaza aceste carduri pentru alimentare cu combustibil. La sfarsit de luna firma din afara factureaza cu TVA firmei din Romania. Acest TVA este platit din Romania dupa care alta firma angajata de firma din Romania se duce si recupereaza TVA-ul din care isi retine un comision.

Multumesc

Parerea mea este ca acesta nu e un TVA tranzitoriu. TVA-ul recuperat il inregistrati ca venit cu cheltuielile de rigoare (comisionul perceput de firma recuperatoare).
Multumesc de raspuns.
Deci tva-ul aferent il inregistrez ca cheltuiala dar pe ce cont de venit ar trebui sa-l inregistrez atunci cand mi se intorc acest banii?
camysunt a scris:

Multumesc de raspuns.
Deci tva-ul aferent il inregistrez ca cheltuiala dar pe ce cont de venit ar trebui sa-l inregistrez atunci cand mi se intorc acest banii?

Daca optati pentru acest mod de contabilizare, in momentul recuperarii veti inregistra un venit: 7588- alte venituri din exploatare ( cel mai plauzibil)
ETOCU a scris:

camysunt a scris:

Buna ziua
Speta este urmatoarea:

Multumesc

Parerea mea este ca acesta nu e un TVA tranzitoriu. TVA-ul recuperat il inregistrati ca venit cu cheltuielile de rigoare (comisionul perceput de firma recuperatoare).

Daca imi permiteti, indraznesc cu intrebarea: cum definiti termenul TVA "tranzitoriu". Sau trimiteri legale ar fi de folos.

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila tva bulzanv bulzanv Firma X achizitioneaza combustibil din UE plateste taxe drum in UE are contract cu o firma din Rominia care ii recupereaza TVA din UE pt care plateste un ... (vezi toată discuția)
Factura de recuperare tva extern mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Lucrez la o firma de transport international de marfa, iar TVA de pe facturile externe il recupereaza o firma din Danemarca, acesti la randul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare facturi intermediere transport aerian dorina702 dorina702 Am drept client o agentie de ticketing. Agentia asta are un contract cu o companie aeriana straina (din afara ue) prin care vinde calatorilor bilete de avion ... (vezi toată discuția)