avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare facturi intermediere transport aerian
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare facturi intermediere transport aerian

Am drept client o agentie de ticketing. Agentia asta are un contract cu o companie aeriana straina (din afara ue) prin care vinde calatorilor bilete de avion pe baza de comision. Agentia emite clientilor (persoane fizice si juridice) facturi reprezentand contravaloarea biletelor (din pdv al tva, operatiunile sunt scutite cu drept de deducere). Conform contractului, sumele incasate apartin si trebuie transmise companiei aeriene straine, de la care agentia primeste invoice-uri. Agentia factureaza comisionul companiei aeriene straine. Intrebarea este: la venituri inregistrez intreaga suma din facturile emise clientilor si comisionul, sau doar comisionul agentiei? La fel, invoice-urile le trec pe cheltuieli? Contabila anterioara asa a facut, dar am in vedere prevederile legate de prestarile de servicii pe baza de comision, la care se recunoaste drept venit din activitatea curenta doar comisionul agentiei. Daca, odata cu raspunsul, primesc si ceva trimiteri la baza legala, ar fi si mai bine. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 08:34, 21 Septembrie 2009
Inregistrati intreaga suma din facturile emise clientilor ,iar invoice-urile le treceti la cheltuieli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa - bilete de avion gyoni8 gyoni8 Buna, Am achitat catre o agentie de voiaj contravaloarea la patru bilete de avion in aprilie 2012, trebuia sa plecam in 10 iulie 2012 si sa ne intoarcem pe 15 ... (vezi toată discuția)
Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)
tarife in valuta ptr.bilete de avion barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Am urmatoarea problema si as dori daca stie,sa ma ajute cineva!! Pentru o deplasare in strainatate,am contractat mai multe bilete de avion. -am contractat ... (vezi toată discuția)