avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Penalitate contract incheiat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Penalitate contract incheiat

Buna ziua, am urmatoarea situatie: s-a inchiriat un apartament cu contract intre o persoana fizica si o persoana juridica, acest contract a durat aproximativ 2 ani, in contract era stipulat ca inainte cu 6 luni de plecare din apartament sa se avertizeze proprietarul. Acest avertisment a fost facut, acum dupa aproape 6 luni de la predarea cu proces verbal a apartamentului proprietarul vine si cere penalitati de intarziere la plata pentru ca in timpul contractului s-au intarziat platile. El cere aproape 3000 euro penalitati pentru 174 de zile de intarziere. Mentinonez ca in contract este stipulat 2% pe zi dobanda. As dori sa stiu daca are dreptul sa ceara acum aceste penalitati.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Camelia Ulian , Contabil 11:59, 1 Octombrie 2010
Da. Le poate cere timp de 3 ani de la data cand se aplica fiecare penalizare, conform contractului, in functie de data cand trebuia sa fie facuta fiecare plata dintre cele achitate cu intarziere, dupa data scadenta.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Va multumesc, imi puteti va rog sa-mi spuneti cadrul legal?
Contractul si art. 3 si 12 din Dcrt. 167/1958.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
ART. 12
In cazul cind un debitor este obligat la prestatiuni succesive, dreptul la actiune cu privire la fiecare din aceste prestatiuni se stinge printr-o prescriptie deosebita.

La ce se refera?
La ce v-am spus mai sus. La plata lunara a chiriei. Adica se calculeaza cate 3 ani de la data din fiecare luna in care ati intarziat cu plata chiriei.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei privind locuinta al carui titular este sotul elconst elconst Buna seara! La data casatoriei (inainte de anul 1989), atat eu, cat si sotul detineam in proprietate cate un apartament, pentru care aveam inca de platit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin credit bancar raluca tivichi raluca tivichi am hotarat sa vand apartamentul dar cumparatorul va contracta un credit imobiliar ce va insemna ca se va pune ipoteca pe acest apartament.Exista parti negative ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament fara extras de carte funciara MirceaRad MirceaRad Am si eu o mare problema! Va rog sa ma ajutati. Doresc sa achizitionez un apartament care are cadastrul facut inainte de 1999 si nu este intabulat in Cartea ... (vezi toată discuția)