Am si eu o mare problema! Va rog sa ma ajutati.
Doresc sa achizitionez un apartament care are cadastrul facut inainte de 1999 si nu este intabulat in Cartea Funciara.
Mai multi notari mi-au spus ca ei nu realizeaza contractul de V-C fara extrasul de carte funciara, dar, un notar cunoscut de vanzator a spus ca poate realiza tranzactia prin intermediul Certificatului de sarcini.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate realiza tranzactia astfel si care ar fi riscurile.
Riscul este sa cumparati un apartament care nu apartine, in realitate, vanzatorului, care poate detine acte false pentru imobil. N-ati fi nici primul, nici ultimul pacalit. De regula, cand 2 notari iti spun NU, inseamna ca e un motiv serios la mijloc, iar in cazul de fata este vorba despre lipsa extrasului de carte funciara, singurul care atesta ca nu sunt probleme la vanzare. Reteta "am eu un notar care rezolva" e clasica in astfel de inselatorii.
Cereti proprietarului, daca este intr-adevar proprietar, sa isi faca intabularea, si apoi puteti cumpara linistit.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
buna ziua.
nu este recomandat sa incheiati contractul in aceste conditii.
sa isi faca intai intabularea, si abia dupa incheiati contractul de vanzare cumparare.
indicat ar fi sa nu incheiati nici antecontract de vanzare cumparare.
Da, foarte corect sfatul Ioanei_Cristea. Chiar daca ati avea o clauza in antecontract care sa spuna ca va primiti banii inapoi in cazul in care vanzatorul nu face intabularea in termen de ....x zile, pt. a se putea incheia ulterior ctr. e v-c., o sa trebuiasca sa mergeti prin tribunale sa va recuperati banii de avans.
Cu stima,
Av. Niculeescu-Gorpin