avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament prin credit bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament prin credit bancar

am hotarat sa vand apartamentul dar cumparatorul va contracta un credit imobiliar ce va insemna ca se va pune ipoteca pe acest apartament.Exista parti negative pt mine de urmarit daca accept plata prin credit bancar ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:03, 17 Iulie 2009
Ipoteca se pune in sarcina noului proprietar, adica a cumparatorului. De regula, fiecare banca lucreaza cu un notar care vine la sediul bancii, astfel incat in ziua vanzarii se acorda creditul, se transfera proprietatea, Dvs. va luati banii si cumparatorului i se pune ipoteca.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
pe dvs. nu va afecteaza cu nimic instituirea ipotecii. Dvs. vindeti si primiti contravaloarea apartamentului urmand ca apoi sa se instiutuie ipoteca in favoarea bancii, pentru cumparator.
Ipoteca se va pune concomitent cu semnarea contractului de vanzare-cumparare insa acest lucru nu va afecteaza in nici un fel deoarece in acel moment nu mai sunteti proprietari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta intretinere de catre asociatie ovi47 ovi47 Buna ziua, Problema este in felul urmator : proprietarul are apartamentul ipotecat la banca,fata de care nu si-a platit ratele, precum si restante mari la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa cumpăr o casa pe care proprietarul dorește ... FlorinaVasilica FlorinaVasilica Bună ziua! Am in plan sa cumpăr o casa pe care proprietarul dorește 90.000 de euro. Doresc sa accesez un credit imobiliar, dar maximul pe care-l pot primi ... (vezi toată discuția)
Contractul de ipoteca luiza1918 luiza1918 am cumparat un apartament cu credit ipotecar. as vrea sa stiu daca pot schimba ipoteca pe apartamentul nou cu ipoteca pe un alt apartament care este in ... (vezi toată discuția)