avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de ipoteca

am cumparat un apartament cu credit ipotecar. as vrea sa stiu daca pot schimba ipoteca pe apartamentul nou cu ipoteca pe un alt apartament care este in proprietatea mea, si sa dau dreptul bancii la care m-am imprumutat sa vanda apartamentul vechi si sa-mi stinga creditul.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:16, 28 Noiembrie 2008
Dreptul de ipotecă fiind instituit în favoarea băncii, este dreptul suveran, exclusiv, ei de a accepta un alt imobil drept garanţie. Nu cred că o va face. ªi nici nu poate fi obligată în vreun fel. Dar, puteţi încerca.

Nu înţeleg de ce nu vindeţi dumneavoastră vechiul apartament? E mult mai simplu decît să încercaţi să lămuriţi banca să-l accepte în garanţie pentru ca apoi să-l execute.


Liviu S.Bordas
Daca apartamentul pe care intentionati sa schimbati ipoteca este liber de sarcini, de ce nul vindeti dvs si va stingeti creditul? este mult mai practic asa! Dupa achitarea creditului banca dispune ridicarea ipotecii de pe apartamentul cel nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar florin constantinescu florin constantinescu Buna seara As dori sa stiu la ce ma obliga calitatea de garant ipotecar intr-un contract de credit bancar,si daca ,in cazul recuperarii creditului de catre ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)
Se poate muta o ipoteca de pe un apartament pe un alt imobil? stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua!!!In urma cu 5 ani am imprumutat un credit bancar prin prima casa,ipoteca a fost pusa pe apartamentul pe care l-am cumparat,in momentul de fata vreau ... (vezi toată discuția)