avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate System03

Activitate System03

Buna seara! Cum se efectueaza inspectia de catre autoritati in cazul delegarii drepturilor parintesti? Ce presupune aceasta inspectie?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Tutela minor
Va multumesc!
Răspuns la discuția Tutela minor
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Nu e cazul sa solicitati tutela ci sa solicitati de la parinti cate o declaratie prin care dumneavoastra sunteti imputernicita sa ii reprezentati.


Bun. Unde se rezolva lucrurile acestea? La un birou notarial?
Discuție Tutela minor
Buna seara! Imi poate fi acordata tutela in cazul in care ambii parinti ai minorului (si ai mei, minorul este fratele meu) sunt plecati in strainatate, la munca? Care ar fi pasii?
Va multumesc.
Asa o sa fac. Mai am o intrebare. Eu pe 1 septembrie o sa parasesc locul de munca, in preaviz ar fi trebuit sa stau pana pe 4 septembrie. Pe 16 septembrie ar trebui sa iau ultima parte din salariu. As putea sa nu primesc acei bani pentru ca am stat cu 4 zile mai putin in preaviz?
Răspuns la discuția Plata zilelor de concediu
Va multumesc mult!
Corect, asa ar fi, insa se pare ca seful nu vrea sa auda de aceasta varianta. Pe 31 ma voi duce sa imi iau salariul si probabil o sa imi dea mai putin decat mi se cuvine.
Răspuns la discuția Plata zilelor de concediu
CO 21 de zile. Am 2 luni jumate lucrate
@Cornel Vasile
Este vorba despre un aparat care trebuia alimentat cu apa de catre mine. Nu a fost alimentat, iar din cauza asta nu mai mergea o anumita parte a aparatului. Am anuntat seful si o alta persoana (cel care ne-a invatat sa folosim aparatul respectiv) si mi s-a spus ca va veni sa il verifice a doua zi. Atunci s-a constatat ca motorul aparatului a mers toata noaptea (pentru ca nu a fost alimentat cu apa) si ca e posibil ca una din piese sa se strice, ceea ce s-a si intamplat in urmatoarele 2 zile. Mi-au spus si ca daca aparatul (care trebuie sa stea in permanenta pornit) ar fi fost oprit cand am vazut ca nu mai functioneaza perfect, nu s-ar fi intamplat nimic. Deci trebuia doar ca persoana respectiva sa vina sa opreasca aparatul atunci cand l-am anuntat. Acum toata vina se arunca in carca mea, cu toate ca am explicat ca s-ar fi putut preveni totul daca ar fi venit sa se verifice mai devreme, nu mi se da dreptate.
@Cornel Vasile angajatorul nu vrea sub nicio forma sa acopere el cheltuielile.. nu stiu ce sa fac