avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zilelor de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zilelor de concediu

Buna seara! In cazul in care imi dau demisia de la locul de munca dupa aproximativ 2 luni si jumatate, am dreptul sa mi se plateasca zilele de concediu aferente perioadei in care am lucrat, sau trebuie sa am vechime o anumita perioada ( de ex.6 sau 12 luni)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: System03 , utilizator 19:11, 29 August 2017
Dacă ai lucrat doar 2 luni, din câte știu eu, nu ți se plătește nici o zi de concediu
Cei drept, după 30 de zile ți se acumulează 1 zi de concediu, dar ca să poată sa iti fie plătit după demisie, trebuie ca, contractul sa fie nedeterminat și sa ai o vechime de cel puțin 1 an.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ System03

1. La incetarea c.i.m. , zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani, indiferent de durata c.i.m., determinata sau nedeterminata, conform art.146 alin.3 C.mun.

2. Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.


@ Devil6
Ne puteti posta si baza legala a afirmatiilor dvs. ?
@Cornel Vasile va multumesc mult! O zi buna
@Cornel Vasile cum as putea calcula la cate zile de CO am dreptul?
Care zile de CO aveti mentionate in c.i.m. si cat ati lucrat la acel angajator?

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt angajat la o sc de aproape 6 luni, mi am dat ... chic36 chic36 Buna ziua! Sunt angajat la o Sc de aproape 6 luni, Mi am dat demisia recent. As dori sa stiu daca aveam dreptul in astea 6 luni.la Concediu de odihna sau la ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata snowbaby snowbaby Buna ziua, Se intampla asa : Am fost angajata pe perioada nedeterminata pe 12 iulie 2013. Din anumite motive (necunoscute mie) am fost concediata pe 21 ... (vezi toată discuția)