avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna ziua,
Se intampla asa : Am fost angajata pe perioada nedeterminata pe 12 iulie 2013. Din anumite motive (necunoscute mie) am fost concediata pe 21 ianuarie. Mi s-a spus ca mai pot ramane 2-3 zile 'pana imi gasesc in alta parte'. Problema este ca am fost fortata sa imi depun demisia. Am hotarat sa nu scriu nici o demisie :) . In cele 6 luni muncite nu mi-am luat nici macar o singura zi libera. Practic,pot cere banii pe zilele de concediu de anul trecut si pe ce am muncit luna aceasta, nu ?
Dar aici intervine alta problema. Domnul respectiv, in loc sa imi incheie contractul de munca, m-a dus cu zaharelul pana m-am trezit intr-o zi la usa cu o recomandata pt desfacerea contractului de munca pentru absente.
Trebuie sa ma prezint pe 14.02.2014 la ora 14.00. Sa ma prezint? Ce se poate intampla daca lipsesc? Ii mai pot cere dupa banii pe concediu si pe jumatate de luna din ianuarie? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 14 Februarie 2014
Daca nu v-ati dat demisia trebuia sa va prezentati la munca. Angajatorul nu are cum sa va inchida contractul de munca pentru ca nu are un temei legal (inca). In momentul de fata, dvs. lipsiti nemotivat de la munca iar asta constituie abatere disciplinara potiv pentru care vi se poate desface contractul de munca pe motive disciplinare. A nu raspunde la convocare si a nu va prezenta ii usureza munca angajatorului care poate sa faca cercetarea in lipsa. Banii pentru zilele de concediu cuvenite si neefectuate in mod normal trebuie sa vi se plateasca la lichidare.
Daca as fi in situatia dvs. as vorbi cu angajatorul sa renunte la cercetarea disciplinara, sa-mi dea banii ce mi se cuvin si mi-as da demisia. Nu poti sa muncesti intr-un loc unde nu esti dorit si unde esti urmarit si vanat in fiecare zi.
1. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta ,in conditiile prevazute de lege , fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

2. Zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Demisie pe perioada cercetarii disciplinare? CarmennB CarmennB Buna seara, Unui angajat i se comunica o convocare pentru cercetare disciplinara pentru data de 15 ianuarie, avand ca motive nerespectarea programului de ... (vezi toată discuția)
Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)