avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuielile pentru repararea unui utilaj la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuielile pentru repararea unui utilaj la locul de munca sunt acoperite de catre angajator sau de catre angajat?

In cazul in care un utilaj/echipament s-a defectat la locul de munca "din vina mea" ( nu consider ca este vina mea, pana la stricarea efectiva a aparatului s-ar fi putut intervenii foarte simplu - de catre o persoana specializata, care era nevoita doar sa opreasca aparatul respectiv pentru a nu se suprasolicita), angajatorul are dreptul sa imi solicite EXCLUSIV mie sa acopar cheltuielile pentru repararea aparatului respectiv?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 1 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile sunt suportate de catre angajator .

In situatia in care se constata ca prejudiciul a fost cauzat de catre salariat, angajatorul este indreptatit sa solicite angajatului respectiv recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
In caz contrar, il poate actiona in judecata.
@Cornel Vasile angajatorul nu vrea sub nicio forma sa acopere el cheltuielile.. nu stiu ce sa fac
Angajatorul a dovedit ca dvs sunteti vinovat de stricarea utilajului?
@Cornel Vasile
Este vorba despre un aparat care trebuia alimentat cu apa de catre mine. Nu a fost alimentat, iar din cauza asta nu mai mergea o anumita parte a aparatului. Am anuntat seful si o alta persoana (cel care ne-a invatat sa folosim aparatul respectiv) si mi s-a spus ca va veni sa il verifice a doua zi. Atunci s-a constatat ca motorul aparatului a mers toata noaptea (pentru ca nu a fost alimentat cu apa) si ca e posibil ca una din piese sa se strice, ceea ce s-a si intamplat in urmatoarele 2 zile. Mi-au spus si ca daca aparatul (care trebuie sa stea in permanenta pornit) ar fi fost oprit cand am vazut ca nu mai functioneaza perfect, nu s-ar fi intamplat nimic. Deci trebuia doar ca persoana respectiva sa vina sa opreasca aparatul atunci cand l-am anuntat. Acum toata vina se arunca in carca mea, cu toate ca am explicat ca s-ar fi putut preveni totul daca ar fi venit sa se verifice mai devreme, nu mi se da dreptate.
Vina cred ca trebuie impartita in doua, dvs si cealalta persoana.

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala costin romica costin romica Utilizez masina de serviciu si in urma cu cateva luni am constatat ca motorul a inceput sa consume ulei. Masina a fost dusa intr-un service pt. ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui service auto Andreea Drugea Andreea Drugea Buna ziua! Detin o masina la care mi s-a stricat motorul. Mi-a fost inlocuit intr-un service auto cu altul sh, la care am primit o garantie de 1 an, cu ... (vezi toată discuția)