avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate cristianpleniceanu

Activitate cristianpleniceanu

la un calcul simplu pare ca dobanda e calculata la 324 lei / zi * 40 zile la care se adauga suma imprumutata 1.000 lei
daca lucrurile stau asa, e clar ca e o inselatorie
ma surprinde rapiditatea cu care executorul a trecut la fapte, pare cel putin suspect
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cam pentru ce credeti voi ca i-a dat mosul banii? pentru un suc, un kinder? de obicei fetele ii mint de bosorogi ca au nevoie de bani pentru diverse facultate, 10 frati in familie, tratamente diverse. Omul are multi bani daca i-a dat asa usor dar nu inseamna ca nu e si razbunator. De unde stiti ca nu e vreun mafiot dispus sa faca o vizita in Romania? Si cine se mai baga la fetele de la videochat, mai ales avand in vedere moralitatea meseriei?
Dupa cum zice ea singura, "sunt antrenate" sa faca asa ceva, adica sa minta . Aici nu e vorba de nicio aventura ci de niste minciuni ca sa primeasca niste bani la fel cum fac cei care colecteaza bani pentru asa zisi bonavi sau sarmani. Daca asta nu e inselatorie ...
Ma intreb ce parere aveti daca respectivul era sofer de camion si era lovit din vina lui, la o asemenea paguba platea toata viata. Se mai intampla sa stiti.

gutu a scris:

asa cum am spus mai sus, sunt de parere ca un avertisment scris si recuperarea pagubei, pe angajament de plata (eventual in rate) e mai mult decat ok. pana la urma, paguba trebuie sa o suporte cine a facut-o, nu?...iar pt "iesirea nervoasa" fiind prima si pt a nu suna a "hartuire" se va da avertisment scris.
toata lumea multumita.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta atitudinea angajatului nu este cea potrivita. Dar poate ca nici a companiei, nu putem sti ce li se cere angajatilor sa faca astfel incat ei ajung sa arunce cu pixul in monitoare.
Daca timp de 9 ani a avut o atitudine potrivita, inseamna ca acum s-a intamplat ceva, poate e devina rutina, stresul casnic sau poate targetul cerut. Nu inseamna ca trebuie sa arunce cu pixurile in monitoare dar o companie ar trebui sa ia asta ca pe un avertisment, poate ca angajatilor nu li se permite sa isi spuna obiectiile si ajung sa refuleze pe echipamente.
Angajatul nu e recidivist, daca a lucrat 9 ani pe un asemenea salariu, cu siguranta a adus si beneficii pe masura, eu unul as analiza bine cum il voi mustra. Si as tine cont si de faptul ca si el se poate simti indreptatit sa apeleze la drepturile legale pe care le ale, daca m-as simti cu musca pe caciula, as fi si mai atent cu penalizarea
Numai cei din companie stiu exact care e situatia. Eu unul as cauta sa inteleg ce s-a intamplat si cum sa previn pe viitor asemenea situatii, nu l-as scoate la tabla sa il umilesc, cel putin nu atata timp cat atitudinea lui este in continuare pozitiva, el singur a raportat incidentul.
gutu a scris:

Dupa parerea mea...faptul ca sistemul informatic merge ff greu, nu ar trebui sa aiba legatura cu starea de nervi a angajatului...pai asa merge si a asa a mers zilnic si la toata lumea; ce ar fi sa inceapa toti sa arunce?...ar trebui verificat daca i s-a cerut sa faca ceva intr-un timp mai scurt decat timpul de functionare a softului (doar asa de panica sa te apuce nervii)...in rest, asa merge. aruncam daciile la rapa ca suntem nervosi ca nu zboara ca un ferrari?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pune intrebarea si cum ajunge un angajat sa arunce atat de tare cu un pix incat sa distruga monitorul: e el mai nervos sau conditiile de munca sunt mai dificile? Daca il platiti cu 4000 saptamanal si totusi e stresat incat sa distruga monitoare, nu cumva are motive sa faca reclamatie la protectia muncii? Zic si eu, oamenii platiti bine nu distrug monitoare. Dar conditiile de munca, sarcinile ii pot aduce in situatia asta. Mai ales daca mijloacele pe care le au la dispozitie (softul) nu corespunde necesitatilor pentru a-si indeplini obligatiile. Poate ca omul e stresat pentru ca nu isi poate indeplini obligatiile .
Multumesc de avertizare. Cu avizarea primariei, nu stiam, de la restul am primit factura. Ca au inregistrat-o sau nu, e treaba lor. Nu am facut modificari esentiale la traseul de gaze, de fiecare data am primit autorizare ISCIR mentionand modificarile efectuate (am schimbat teava cu un instalator autorizat), nu am facut modificari la peretii de rezistenta, nu am montat centrala pe alt perete, ci doar mai la stanga (ceea ce nu implica alt dosar de gaze), mi-am montat detector de gaze, totul legal din cate stiu eu, am primit factura inclusiv de la firma care a montat termopanul.
Stiu e greu de crezut ca se poate totul corect (desi am ceva indoieli ca toate facturile au ajuns in contabilitate) dar daca totusi nu reusim sa facem totul ca la carte, cel putin ne putem da silinta. Inclusiv in legatura cu bunul simt.
Paradoxul e ca, vecinii mei au reclamat la asociatie ca programul de odihna nu a fost aprobat intr-o Adunare Generala ci doar verbal si administratorul a trebuit sa il dea jos (n-am idee, cand m-am mutat era acolo si m-au pus sa il citesc). Acum nu mai vor sa facem o alta adunare pentru a stabili un alt program pentru ca evident, unii vor sa faca lucrari si gandesc tot asa ca interlocutorul meu. Cat timp nu exista un program nu li se poate bate obrazul (asta nu inseamna ca nu se poate chema politia dar incerc si eu sa rezolv lucrurile pe cale amiabila).
Si sa nu creada cineva ca sunt un rautacios, eu nu sunt acasa in timpul zilei in cursul saptamanii (asta nu inseamna ca nu se lucreaza in weekend) dar sotia copilul meu de 3 ani si un bebelus ce mai are cateva zile sa iasa, da. Si nu vreti sa stiti cum e sa dormi 2-3 ore pe noapte si cand prinzi si tu un somn pe zi, sa inceapa cutremurul, indiferent de ora. Primul impuls te duci la usa, al doilea te mai duci odata si il rogi frumos sa faca el programul si tu sa ii respecti lui programul. Nici asa nu e bine dupa cum vedeti in viziunea unora