avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos248

Activitate Dragos248

In cadrul adunării generale a proprietarilor un vot=număr cadastral înscris in asociația de proprietari?
Discuție Drept de vot
Dacă sunt proprietar care deține ca și proprietăți un apartament și loc parcare in cadrul unui bloc ce aparține asociației de proprietari la cate voturi am dreptul in adunarea generala a proprietarilor ?
Votez doar cu singur vot sau cu doua voturi in cadrul adunării generale?
A fost realizat convocator ce a fost transmis via wathapp către o parte din proprietari( nu toți proprietarii sunt in grup de wa) anunți ca dacă nu se întrunește cvorum in prima ședința va avea loc a doua zi o ședința reconvocată , in acest context este legală ședința recovoncata a doua zi după ședința adunării , cum pot fi informați și lua la cunoștiință ca nu a fost atins cvorum la ședința și ca in acest caz la ședința reconvocată a doua zi hotărârile de pe ordinea de zi vor fi aprobate de către cei prezenți ? Cât este de legal acest aspect ? Cum pot vota hotărârile cf convocator doar 15 din 44 proprietari doar pe motiv ca nu a fost atins cvorumul însă nu pot fi anuntați de nerealizare cvorum toți proprietarii ?
Dezvoltatorul nu este membru al asociației de proprietari, el mai are însă câteva locuri de parcare nevândute , acest aspect îl face sa fie proprietar in cadrul asociației de proprietar și cu voturi egale ca și număr cu locurile nevândute ? Adică dacă el are 10 locuri încât nevândute poate avea drept se vot deși nu are apartament in proprietate? Poate avea dreptul de vot pentru 10 voturi? Și poate fi luat in considerare ca are participare egala cu numărul de proprietari și anume 10?
Răspuns la discuția Împuternicire
Și mai poate participa la adunarea generala dacă in blocul care este deja asociație de proprietari și nu mai are nici un apartament nevândut? Are doar locuri de parcare încă nevândute toate .
Răspuns la discuția Împuternicire
Este vorba despre dezvoltator , acesta poate fi împuternicit de mai mulți proprietari pentru a vota in numele lor ?
Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de proprietari, este legal doar in acest mod sa fie anunțată ședința ?
In L196/2018 este specificat faptul ca anunțul de convocare al adunării generale a proprietarilor se face prim Afișarea la loc vizibil a unui convocator sau prin tabel de semnături de convocare la ședința ?
Este legal cum sa procedat?
In contextul in care vorbim se un ansamblu rezidențial cu 3 blocuri însă este înființata asociația doar pe adresa unui singur bloc adică primul terminat și este un președinte și comitet executiv conform actelor de înființare a asociație depuse la judecătorie unde decizia de înființare a asociației a fost favoriabila , a fost înregistrată fiscal și semnate contracte pe noua asociație in adunarea generală a proprietarilor dacă blocul 2 și 3 încă nu au semnat actele de aderare la asociație și acestea nu au fost depuse la autoritatea judecătorească care a aprobat înființarea asociației ce drepturi au acești proprietari in adunarea generală?
Adică pot vota?
Pot alege și propune un alt președinte și membru in comitetul executiv dacă încă nu sunt parte a acestei asociații?
Convocarea adunării generale a proprietarilor a fost realizată de către dezvoltator aceste nefiind nici președinte și nici membru in comitetul executiv este legal sa poată face acest aspect ?
Actualul președinte a convocat adunarea generala cr L196/2018 însă pe fondul ca nu a fost consultat înainte de convocare și dezvoltatorul acesta din urma a anulat data ședinței stabilită de președinte și a realizat el convocator de adunare generala a proprietarilor și in ordinea de zi este ca și punct următorul:
Alegerea de președinte și comitet executiv ! In contextul in care acesta exista , poate realiza dezvoltatorul aceste demersuri? Președintele nu și-a depus demisia comitetul la fel însă el trece pe ordinea de zi alegerea de președinte și comitet executiv!
Este legal acest mod de acțiune ?
In convocatorul adunării generale a proprietarilor este pus ca pct de aprobare stabilirea unui procent de penalizare in caz de neplata de 1% pe zi?
In L196/2018 procentul maxim de penalizate este de 0,02% pe zi?
Este legal sa se poată stabili acest procent de penalizare?
In convocatorul de ședința a adunării generale a proprietarilor este precizat următorul aspect:
- in caz de neprezentare a mai mult de 50+1 in vederea atingerii cvorumului, ședința este reprogramată a doua zi și atunci vor putea fi luate decizii doar ce către cei prezidenți ?
Este legal acest aspect?
In L196/2018 este specificat aspectul ca in caz de neatingere cvorum ședința se reprogramează prin alt convocator ce este adus la cunoștiință proprietarilor prin semnarea unui tabel convocator sau trimiterea prin posta a acestui convocator către cei care nu pot fi găsiți sa semneze de luare la cunoștiință ?
Este legal sa poată fi realizat acest proces a doua zi in contextul mai sus menționat dar fiind faptul ca mu ar putea fi posibila informarea tuturor proprietarilor de reprogramarea ședinței ?
Buna ziua cf L 196/2018 un proprietar poate împuternici un alt proprietar sa îl reprezinte și sa voteze in dreptul și interesul sau in adunarea generală a proprietarilor . Este posibil ca o persoana sa fie împuternicită de mai mulți proprietari?
De exemplu in următoarea ședința a adunării proprietarilor dezvoltatorul afirma către proprietari ca dacă nu pot fi prezenți la ședința îl pot împuternici pe el sa ii reprezinte? Este legal acest aspect? Ca mai mulți proprietari sa îl poată împuternici pe dezvoltator sa voteze in interesul lor?