avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ședința generală a proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ședința generală a proprietarilor

In convocatorul de ședința a adunării generale a proprietarilor este precizat următorul aspect:
- in caz de neprezentare a mai mult de 50+1 in vederea atingerii cvorumului, ședința este reprogramată a doua zi și atunci vor putea fi luate decizii doar ce către cei prezidenți ?
Este legal acest aspect?
In L196/2018 este specificat aspectul ca in caz de neatingere cvorum ședința se reprogramează prin alt convocator ce este adus la cunoștiință proprietarilor prin semnarea unui tabel convocator sau trimiterea prin posta a acestui convocator către cei care nu pot fi găsiți sa semneze de luare la cunoștiință ?
Este legal sa poată fi realizat acest proces a doua zi in contextul mai sus menționat dar fiind faptul ca mu ar putea fi posibila informarea tuturor proprietarilor de reprogramarea ședinței ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:55, 10 Decembrie 2020
Nu este legala.
Hotararile luate in cadrul acestei sedinte le puteti contesta. Prima data incercati la primarie-compartimentul specializat, apoi in instanta, daca considerati necesar.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Dragoș, te rog, citește cu mare atenție și răbdare Legea nr. 196/2018, mai ales articolele 47 și 48, și vei constata că sunt niște obligații cam dure pentru a putea dovedi în Instanțe legalitatea Adunărilor Generale anuale.
Dragos248 a scris:

In L196/2018 este specificat aspectul ca in caz de neatingere cvorum ședința se reprogramează prin alt convocator

Nu scrie asa ceva in lege. Nu se face alt convocator. Cel facut din prima e valabil in cazul asta.

Da, este legala anuntarea datei reconvocarii din prima si cu numai o zi dupa data anuntata a sedintei. Satisface cond art 47 alin (4). Ramane sa fie satisfacute si celelalte conditii (100% semnaturi sau scrisori cu contin declarat si conf de prim) ca reconvocata sa fie legal intrunita.
Asta e o practica la scara larga in asociatiile unde nu se vine la sedinta in mod cronic.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
CipM, utilizator
Nu este legala masura reconvocarii a doua zi a adunarii reconvocate,incalca dispozitiile in vigoare
Care dispozitii legale? Lege, articol, si prin ce anume incalca.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala proprietari lcaval lcaval Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)