avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate rainforest

Activitate rainforest

Cum e cu datele care sunt inregistrate timp de 6 luni? Nu sunt la curent cu forma actuala a legii, E posibil sa inregistreze doar data, ora si destinatarul, asa ca, daca a interceptat si continutul este cu atat mai grav.

Culmea e ca inversunarea neasteptata cu care unii pe aici apara in necunostinta de cauza (or maybe not) niste oameni care fac parte din sistem si cu cata usurinta privesc invadarea vietii private ma convinge din ce in ce mai mult cat de fucked up e intreaga situatie.
De ce anume n-ar sta politia sa vada cu cine a vorbit cineva de la sri daca exista acuzatii? asta e una din atributiile politiei, sa investigheze.
Probabil ca politia e cam mana moarta, dar oricum eu trebuie sa fac ceva pentru ca 1 e ilegal si 2 ca sa ma lase in pace.
tgeorgescu a scris:

Deci dvs. va duceti la Politie si faceti plangere pentru violarea intimitatii prin raspandire de zvonuri, sustinand ca il banuiti pe un amic si ca banuiti ca ar fi fost ajutat de un agent SRI. Politia ce sa faca? Cum sa probeze raspandirea de zvonuri? Prin e-mail? Prin Facebook? Cum sa probeze de la cine a alfat amicul informatiile? Cum sa probeze ca amicul a fost cel care a initiat zvonurile? Pentru politisti e prinde orbu', scoate-i ochii sau alergare dupa potcoave de cai morti. In acest caz nu numai ca nu exista dovezi, dar nici macar nu pot fi gasite dovezi.

Prin telefon. Trebuie sa existe conversatiile intre cele 2 persoane. Si angajatii sri pot fi verificati, doar nu sunt deasupra legii. De ce nu ar putea politia sau institutiile competente sa gaseasca acele conversatii (as putea sa le indic chiar eu datele calendaristice)? Eu nu pot veni cu dovezi decat daca am acces la corespondenta lor, ceea ce nu numai ca nu pot, dar e si ilegal.
Nu banuiesc, este 100% sigur ceea ceea ce am relatat. Repet, au mai facut asta si alta data, Ce sanse ar fi daca iau legatura cu celelalte persoane pe care le-au spionat, cunosc si eu fragmente din conversatii (obtinute tot ilegal)? Nu inteleg motivul pentru care ii vedeti asa imaculati. Si ei sunt oameni si nimeni nu e mai presus de lege, cred. Daca nu puteti sa credeti, atunci incercati sa va imaginati ca ce spun e adevarat - vreau sa stiu ce risca oamenii astia pentru invadarea vietii private, ca eu stiam ca numai cu mandat au voie sa preia corespondenta si datele de internet si ca e ilegal sa imprastie informatiile obtinute. Link-ul pe care mi l-ati trimis nu prea are legatura decat vag cu ceea ce spun. Trebuie sa fie ceva, o lege, nu traim in Koreea de Nord.
Multumesc pentru raspuns, dar va rog daca mai raspundeti, sa cititi mai cu atentie ce scriu, nu e vorba de o banuiala, ci de o certitudine. Si nu ma vor lasa in pace pana nu fac ceva. Cum e sa traiesti stiind ca iti e urmarita orice miscare si facuta publica? Nu, chiar nu vreau sa ma obisnuiesc cu asta,

Pe mine ma intereseaza cadrul legal in care un angajat sri poate oferi pe tava informatii unor persoane neautorizate. eu cer sfaturi juridice - articole de lege si ce pedepse risca. 1 pentru ca nu e normal sa trecem cu vederea intruziunea in viata privata ca nu suntem in republica populara securista si 2 pentru ca intruziunea in viata mea privata nu se va incheia daca nu dau in judecata si acei oameni nu vor fi pedepsiti.
Astept raspunsuri competente, va rog nu raspundeti daca nu stiti - ne pierdem timpul aiurea.
Nu am cum sa demonstrez eu, politia trebuie sa urmareasca firul sa afle daca si ce informatii a dat si asta e intrebarea mea - daca vor face asta in urma unei plangeri. Ca sa vin eu cu dovezi ar trebui sa fac exact ce au facut ei - sa-i spionez. Ar insemna sa comit o ilegalitate. Va vine greu sa credeti dar nu inteleg de ce. Persoana are un prieten acolo si nu e prima data cand ii da astfel de date, spre exemplu conversatii pe telefon dintre alte terte persoane. Tot ce spun eu aici sunt fapte pe care din pacate nu le pot proba, dar de asta avem justitie, nu? As putea sa iau legatura cu tertele persoane, insa nu am incredere nici in ele.
Ce spun eu aici ar putea fi verificat de o instanta juridica ? Care e procedura? Si inca o intrebare, daca se demonstreaza ca e adevarat (garantez ca este), ce risca aceste persoane? Nu e normal ca persoane fizice sa dispuna dupa bunul plac de informatiile tale private si sa le utilizeze impotriva ta.
O persoana cu care am rupt legatura de cateva luni are, se pare, informatii private despre mine pe care le-a spus mai departe, persoanele respective la fel samd. Informatiile le-a aflat de la cineva din sri pentru ca acel cineva i-a mai dat date si despre alte persoane. Eu am considerat ca e de buna credinta, ca nu-ti spionezi prietenii, evident nu stia informatiile acelea despre mine (chestiuni private). Povestea e mult mai lunga, m-au contactat persoane care s-au dat drept altcineva.
Pe scurt, ce masuri legale se pot lua ca sa nu mai am parte de asa ceva? Politia ia in serios aceste acuzatii? Cum pot afla cine i-a dat informatiile si in ce fel? Nu am facut nici un rau si vreau sa ma lase in pace, si ma tem ca pana nu iau niste masuri legale n-o sa o faca si oricum raul a fost deja facut si nu vreau sa las lucrurile asa.