avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale

O persoana cu care am rupt legatura de cateva luni are, se pare, informatii private despre mine pe care le-a spus mai departe, persoanele respective la fel samd. Informatiile le-a aflat de la cineva din sri pentru ca acel cineva i-a mai dat date si despre alte persoane. Eu am considerat ca e de buna credinta, ca nu-ti spionezi prietenii, evident nu stia informatiile acelea despre mine (chestiuni private). Povestea e mult mai lunga, m-au contactat persoane care s-au dat drept altcineva.
Pe scurt, ce masuri legale se pot lua ca sa nu mai am parte de asa ceva? Politia ia in serios aceste acuzatii? Cum pot afla cine i-a dat informatiile si in ce fel? Nu am facut nici un rau si vreau sa ma lase in pace, si ma tem ca pana nu iau niste masuri legale n-o sa o faca si oricum raul a fost deja facut si nu vreau sa las lucrurile asa.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 18:00, 3 Septembrie 2017
Imi vine greu sa cred ca ofiteri SRI ar recurge la astfel de fapte. Este pierdere de timp. Descrierea dvs. este oricum destul de vaga, dar daca dvs. va temeti pentru integritatea dvs., puteti formula o plangere penala. Totodata, daca puteti demonstra ca vi s-a adus un prejudiciu puteti actiona pe latura civila.
Nu am cum sa demonstrez eu, politia trebuie sa urmareasca firul sa afle daca si ce informatii a dat si asta e intrebarea mea - daca vor face asta in urma unei plangeri. Ca sa vin eu cu dovezi ar trebui sa fac exact ce au facut ei - sa-i spionez. Ar insemna sa comit o ilegalitate. Va vine greu sa credeti dar nu inteleg de ce. Persoana are un prieten acolo si nu e prima data cand ii da astfel de date, spre exemplu conversatii pe telefon dintre alte terte persoane. Tot ce spun eu aici sunt fapte pe care din pacate nu le pot proba, dar de asta avem justitie, nu? As putea sa iau legatura cu tertele persoane, insa nu am incredere nici in ele.
Ce spun eu aici ar putea fi verificat de o instanta juridica ? Care e procedura? Si inca o intrebare, daca se demonstreaza ca e adevarat (garantez ca este), ce risca aceste persoane? Nu e normal ca persoane fizice sa dispuna dupa bunul plac de informatiile tale private si sa le utilizeze impotriva ta.
Daca afirmatiile nu sunt publice ci doar in cadru restrans, tratati-le ca pe niste simple barfe, cei cu mintea la purtator au capacitatea de a distinge si evalua corect o persoana, va dati seama ca nu putem merge in instanta pt toate rautatile care ni se intampla.
Pe mine ma intereseaza cadrul legal in care un angajat sri poate oferi pe tava informatii unor persoane neautorizate. eu cer sfaturi juridice - articole de lege si ce pedepse risca. 1 pentru ca nu e normal sa trecem cu vederea intruziunea in viata privata ca nu suntem in republica populara securista si 2 pentru ca intruziunea in viata mea privata nu se va incheia daca nu dau in judecata si acei oameni nu vor fi pedepsiti.
Astept raspunsuri competente, va rog nu raspundeti daca nu stiti - ne pierdem timpul aiurea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tehnic, daca informatiile ar fi secrete de stat ar fi vorba de tradare. Daca sunt doar confidentiale in mod privat, vedeti [ link extern ]

Atat ca ma gandesc ca personalul SRI nu va fi investigat pentru simple barfe. Plus ca s-ar putea si ei sa joace dur daca sunt acuzati de comiterea unor infractiuni.

Dvs. banuiti un agent SRI dar e mult mai facil de instalat un soft spion pe mobil de catre un hacker sau prin GSM sniffing. Asa ca nu rezulta in mod necesar ca datele dvs. ar fi provenit de la SRI. Ca ar fi pus un detectiv privat ar fi si asta posibil.

Agentii SRI sunt invatati sa pastreze discretia, pentru ca pisica cu clopotei nu prinde soareci. Plus ca SRI-ul nu culege date fara sa aiba un motiv pentru asta.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)
Telefon interceptat de ''autoritati'' de foarte multi ani ContSters324705 ContSters324705 buna ziua, doresc sa aflu cum pot pune capat unei situatii de interceptare a celularului meu, si prin intermediul caruia, ca urmare a convorbirilor, mi-e ... (vezi toată discuția)
Accesul la date personale telefon Ivascuioandragos Ivascuioandragos Cine poate avea acces la convorbirile și mesajele de pe telefonul privat (vezi toată discuția)