avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum te aperi te vecinii spioni ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum te aperi te vecinii spioni ?

Buna ziua

Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ascultat direct prin pereti,din oricare dintre apartamentele alaturate?

Ce spune legea?

Ce informatii trebuie depuse si unde pentru ca un procuror sa emita mandat de perchezitie ,astfel incat agresorul spion sa fie tras la raspundere?

De exemplu daca o persoana are certitudinea ca cineva foloseste asa ceva impotriva ei.normal ar fi sa-l reclame si agresorul (vecinul spion) sa fie testat cu poligraful.
Cum pot aduce o persoana la testul poligraf?

Ce se poate face in acest caz?
Ce dovezi trebuie aduse ,de ce este nevoie?Cum se procedeaza?


Se poate face ceva in aceasta privinta?

Nu se poate ca orice psihopat,sociopat sa spioneze asa in voie ,fara sa pateasca nimic.


Cu respect
O zi buna va doresc !



Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:16, 12 Septembrie 2014
Puteti depune plangere penala, indicat ar fi sa aveti si ceva dovezi in sensul asta.
Testarea poligraf se poate face doar cu acordul persoanei.

ART. 226 c.p.
Violarea vieţii private
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Dvs cum realizati ca sunteti spionat,aveti superputeri care v-au ajutat sa detectati aparatura prin pereti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)
Viata privata si spionarea ei andirom andirom Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe ... (vezi toată discuția)
Lnterceptare convorbiri telefonice comondor comondor Buna ziua, Am un caz interesant. In urma unei discutii pe care l-am purtat, interlocutorul meu mi-a reprosat niste fraze (chiar citate) pe care nu le putea ... (vezi toată discuția)