avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viata privata si spionarea ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viata privata si spionarea ei

Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe inregistrare, aplecandu-se ca sa nu fie vazute pe vizor. Cum se incadreaza fapta si unde se depune plangerea?
Dacă făptuitorul surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni, atunci fapta săvârșită, nu constituie infracțiune.
Dar daca doar sta si asculta? Poate are alte scopuri, de exemplu sa afle informatii confidentiale. Nu e o imixtiune in viata privata?
Daca e un hot care pune la cale o spargere si vrea sa afle daca e cineva acasa? Ca au mai fost cazuri, am citit in presa.
E liber oricine sa-i spioneze pe altii, fara sa pateasca nimic?



[ interventie moderator - nu se citeaza mesajele imediat anterioare - ingreuneaza lecturarea si enerveaza cititorii - exista si regulament in acest sens - cu multumiri ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2021
trandafir2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Nu poate intra la art. 226 NCP?

Alte discuții în legătură

Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului - furnizare date de catre operatorul de telefonie mobila insolvabil insolvabil buna ziua, 1. In ce conditii se pot obtine desfasuratoarele convorbirilor telefonice ? 2. Daca se obtin anumite date, despre persoana ce utilizeaza ... (vezi toată discuția)
Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)