avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale

O persoana cu care am rupt legatura de cateva luni are, se pare, informatii private despre mine pe care le-a spus mai departe, persoanele respective la fel samd. Informatiile le-a aflat de la cineva din sri pentru ca acel cineva i-a mai dat date si despre alte persoane. Eu am considerat ca e de buna credinta, ca nu-ti spionezi prietenii, evident nu stia informatiile acelea despre mine (chestiuni private). Povestea e mult mai lunga, m-au contactat persoane care s-au dat drept altcineva.
Pe scurt, ce masuri legale se pot lua ca sa nu mai am parte de asa ceva? Politia ia in serios aceste acuzatii? Cum pot afla cine i-a dat informatiile si in ce fel? Nu am facut nici un rau si vreau sa ma lase in pace, si ma tem ca pana nu iau niste masuri legale n-o sa o faca si oricum raul a fost deja facut si nu vreau sa las lucrurile asa.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 18:00, 3 Septembrie 2017
Cum e cu datele care sunt inregistrate timp de 6 luni? Nu sunt la curent cu forma actuala a legii, E posibil sa inregistreze doar data, ora si destinatarul, asa ca, daca a interceptat si continutul este cu atat mai grav.

Culmea e ca inversunarea neasteptata cu care unii pe aici apara in necunostinta de cauza (or maybe not) niste oameni care fac parte din sistem si cu cata usurinta privesc invadarea vietii private ma convinge din ce in ce mai mult cat de fucked up e intreaga situatie.
De ce anume n-ar sta politia sa vada cu cine a vorbit cineva de la sri daca exista acuzatii? asta e una din atributiile politiei, sa investigheze.
Probabil ca politia e cam mana moarta, dar oricum eu trebuie sa fac ceva pentru ca 1 e ilegal si 2 ca sa ma lase in pace.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
rainforest, utilizator
Noul Cod Penal art. 226 - Violarea vieții private.
(1) Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu
amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infracțiune fapta săvârșită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acționat explicit cu intenția de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificație pentru viața comunității și a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârșirii faptelor prevăzute în alin. (1) și alin. (2), se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Mai puteti citi art. 230, 249, 302, 311, 314, 325, 360-365, s.a.
Rog Admin sa inchida topicul.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)
Telefon interceptat de ''autoritati'' de foarte multi ani ContSters324705 ContSters324705 buna ziua, doresc sa aflu cum pot pune capat unei situatii de interceptare a celularului meu, si prin intermediul caruia, ca urmare a convorbirilor, mi-e ... (vezi toată discuția)
Accesul la date personale telefon Ivascuioandragos Ivascuioandragos Cine poate avea acces la convorbirile și mesajele de pe telefonul privat (vezi toată discuția)