avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate raluca tudor

Activitate raluca tudor

Teoretic, la prima cercetare exista o victima, un minor. Dupa ce echipajul SMURD l-a dus la spital, de acolo a iesit in 30 de minute cu o hartie pe care scrie traumatism zero, ceea ce, dupa cum mi-a explicat politistul de la cercetari penale, inseamna ca nu are nimic. Deci nu sunt victime. Problema e ca nu s-a consemnat in procesul verbal ca parintele/tutorele minorului nu face plangere penala si dosarul a ramas in aer, fiind vorba si de un minor. Ca daca era adult, il cita de cate ori prevede legea si pe urma, daca nu se prezenta (ceea ce s-a si intamplat) se inchidea dosarul si gata, scapam cel mult cu o amenda. Dar parintii minorului sunt plecati in Italia, iar politia ii citeaza la adresa din Romania, unde evident ca nu e nimeni.
Buna ziua, in luna decembrie anul trecut am tamponat din spate o masina cu nr. de Italia. Soferul era roman, dar cu permis de conducere obtinut in Italia, iar domiciliul in Romania... In masina se mai aflau un minor - copilul soferului - si mama acestuia care a chemat echipajul SMURD ca "i-am omorat copilul". Dupa examinarea de urgenta la spital, minorul in varsta de 11 ani s-a ales cu traumatism zero, adica nu avea nimic. Mie mi s-a deschis dosar de cercetari penale, dar celalalta parte a plecat cu familia in Italia, iar dosarul meu ramane in aer, pentru ca nimeni nu se oboseste sa-l cheme pe domnul din Italia la audieri. In conditiile astea eu nu mai am permis - acesta fiind retinut pana la finalizarea cercetarilor, iar cei de la cercetari penale mi-au spus ca nu au cum finaliza dosarul, ca n-au de unde sa ia cealalata parte si mai e si o "victima" minor pentru care trebuie sa declare cineva ca e in regula si nu are cine, repet soferul cu sotia si copilul sunt plecati definitiv in Italia.
Stie cineva cum pot solutiona aceasta problema? ca cei din politie imi cer mie sa-l gasesc pe ala:)
Multumesc
Raluca Tudor
Răspuns la discuția transferul de rol
Multumesc. Cat dureaza apoi ?
Cum se face transferul de rol al unui teren care figureaza pe numele unui decedat? Precizez ca titlul de proprietate este pe numele mostenitorilor, la fel si cadastrul si intabularea terenului in cauza. Doar ca la primarie, pe rol, terenul figureaza pe numele decedatului iar certificatul fiscal pe cre l-=am cerut tot pe numele decedatului s-a emis.
Multumesc.

Buna ziua,
doresc sa stiu cui ma pot adresa pentru obtinerea unui tiltu de proprietate asupra unui teren mostenit de mama mea de la parintii sai. Terenul se afla in comuna Drajna, judetul Prahova, ai mei au depus cerere din luna mai, de la primarie li s-a spus initial ca dureaza doua saptamani si vor obtine actul. Nici in ziua de azi nu l-au primit, mai mult, functionarele de la primarie care ar trebui sa inainteze dosarul si sa rezolve problema i-au spus mamei mele ca daca vor rezolva, daca nu -nu. As vrea sa stiu exact care este autoritatea publica unde ar trebui sa ma adresez in acest caz si ce demersuri sa mai fac in continuare ca sa obtin acel titlu de proprietate - ai mei sunt deja bolnavi de nervi, nu mai au mult de trait si as vrea sa le rezolv aceasta problema sa se mai linisteasca.
Multumesc
Raluca Tudor

Buna ziua, am mai postat acest subiect la inceputul lunii august, intre timp au intervenit alte chestiuni in care as vrea sa ma lamuresc: am fost la primaria Drajna saptamana trecuta si mi s-a spus ca toata documentatia este intocmita, urmand a fi depusa la Oficiul cadastral - functionarele primariei mi-au dat asigurari ca vor face acest lucru saptamana viitoare. Cand am sunat sa ma interesez, mi-au spus ca nu au ajuns sa depuna dosarul pentru ca nu au masina...si ca sigur saptamana asta o sa se rezolve... M-am oferit sa le asigur eu transportul, dar au spus ca nu se poate... Intrebarea mea este: exista posibilitatea legala de "a-mi lua soarta in propriile maini" adica sa le cer sa-mi inmaneze mie toate actele si sa le depun personal?
Multumesc, asa am sa fac.
Buna ziua,
doresc sa stiu cui ma pot adresa pentru obtinerea unui tiltu de proprietate asupra unui teren mostenit de mama mea de la parintii sai. Terenul se afla in comuna Drajna, judetul Prahova, ai mei au depus cerere din luna mai, de la primarie li s-a spus initial ca dureaza doua saptamani si vor obtine actul. Nici in ziua de azi nu l-au primit, mai mult, functionarele de la primarie care ar trebui sa inainteze dosarul si sa rezolve problema i-au spus mamei mele ca daca vor rezolva, daca nu -nu. As vrea sa stiu exact care este autoritatea publica unde ar trebui sa ma adresez in acest caz si ce demersuri sa mai fac in continuare ca sa obtin acel titlu de proprietate - ai mei sunt deja bolnavi de nervi, nu mai au mult de trait si as vrea sa le rezolv aceasta problema sa se mai linisteasca.
Multumesc
Raluca Tudor