avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc consiliere pt. dosar de cercetari penale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc consiliere pt. dosar de cercetari penale acident de circulatie

Buna ziua, in luna decembrie anul trecut am tamponat din spate o masina cu nr. de Italia. Soferul era roman, dar cu permis de conducere obtinut in Italia, iar domiciliul in Romania... In masina se mai aflau un minor - copilul soferului - si mama acestuia care a chemat echipajul SMURD ca "i-am omorat copilul". Dupa examinarea de urgenta la spital, minorul in varsta de 11 ani s-a ales cu traumatism zero, adica nu avea nimic. Mie mi s-a deschis dosar de cercetari penale, dar celalalta parte a plecat cu familia in Italia, iar dosarul meu ramane in aer, pentru ca nimeni nu se oboseste sa-l cheme pe domnul din Italia la audieri. In conditiile astea eu nu mai am permis - acesta fiind retinut pana la finalizarea cercetarilor, iar cei de la cercetari penale mi-au spus ca nu au cum finaliza dosarul, ca n-au de unde sa ia cealalata parte si mai e si o "victima" minor pentru care trebuie sa declare cineva ca e in regula si nu are cine, repet soferul cu sotia si copilul sunt plecati definitiv in Italia.
Stie cineva cum pot solutiona aceasta problema? ca cei din politie imi cer mie sa-l gasesc pe ala:)
Multumesc
Raluca Tudor
Cel mai recent răspuns: raluca tudor , utilizator 13:38, 18 Aprilie 2009
logic e o actiune in instanta...ce fel de actiune? sper sa citeasca un avocat intrebarea ta si cu siguranta iti va raspunde.

succes!
Pai,sa o luam sistematic.
Avem avarii ale autoturismelor inplicate-cum sau rezolvat ele.
O victima care ,spuneti dvs. nu a suferit leziuni-exista in acest sens acte medico legale.
Permisul,retinut.-trebuie sa va prelungeasca dovada sa circulati pina la definitivarea cercetarilor.
Care sunt pretentiile,ce au declarat la politie.
Daca nu avem victime care este acuzatia si de ce nu se da solutie de catre politie.
Cred ca sunt necesare mai multe precizari din partea dvs.
Multumesc.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
eu ma intreb asa:- cand o cercetare penala se tegiverseaza, afecatandu-ma moral si uneori si material (gen sechestru pe bunuri, retinere permis, etc.), invinuitul nu poate sa grabeasca solutionarea adresandu-se instantei?
Invinuitul nu poate deschide o actiune in civil intrucat "penalul tine in loc civilul", respectiv actiunea civila ar putea fi suspendata conform art. 244, alin. (1), pct. 2 Cod procedura civila.
Sper ca nu sugerati formularea unei plangeri penale! :O

Doamna Raluca Tudor ar fi trebuit, in opinia mea, sa-si angajeze de mult un avocat!
Doamna Raluca Tudor ar fi trebuit, in opinia mea, sa-si angajeze de mult un avocat!

Nu stim pentru ce infractiune face cercetari politia.
Intreb inca odata? Avem sau nu victima.Este o simpla tamponare!

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Clarificare camelia rusu camelia rusu Am avut un accident , mai bine spus o tamponare usoara, eu fiind vinovata de aceasta pentru nerespectarea distantei regulamentare fata de vehicolul din fata ... (vezi toată discuția)