avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc consiliere pt. dosar de cercetari penale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc consiliere pt. dosar de cercetari penale acident de circulatie

Buna ziua, in luna decembrie anul trecut am tamponat din spate o masina cu nr. de Italia. Soferul era roman, dar cu permis de conducere obtinut in Italia, iar domiciliul in Romania... In masina se mai aflau un minor - copilul soferului - si mama acestuia care a chemat echipajul SMURD ca "i-am omorat copilul". Dupa examinarea de urgenta la spital, minorul in varsta de 11 ani s-a ales cu traumatism zero, adica nu avea nimic. Mie mi s-a deschis dosar de cercetari penale, dar celalalta parte a plecat cu familia in Italia, iar dosarul meu ramane in aer, pentru ca nimeni nu se oboseste sa-l cheme pe domnul din Italia la audieri. In conditiile astea eu nu mai am permis - acesta fiind retinut pana la finalizarea cercetarilor, iar cei de la cercetari penale mi-au spus ca nu au cum finaliza dosarul, ca n-au de unde sa ia cealalata parte si mai e si o "victima" minor pentru care trebuie sa declare cineva ca e in regula si nu are cine, repet soferul cu sotia si copilul sunt plecati definitiv in Italia.
Stie cineva cum pot solutiona aceasta problema? ca cei din politie imi cer mie sa-l gasesc pe ala:)
Multumesc
Raluca Tudor
Cel mai recent răspuns: raluca tudor , utilizator 13:38, 18 Aprilie 2009
Domnule detectiv, politia face cercetari. O persoana fizica nu poate fi reprezentata in aceasta faza decat de catre un avocat, nu de un consilier juridic si nici de un detectiv particular.

Daca accidentul nu s-a soldat cu victime inseamna ca nu este necesar un avocat? Nu inteleg logica!
Teoretic, la prima cercetare exista o victima, un minor. Dupa ce echipajul SMURD l-a dus la spital, de acolo a iesit in 30 de minute cu o hartie pe care scrie traumatism zero, ceea ce, dupa cum mi-a explicat politistul de la cercetari penale, inseamna ca nu are nimic. Deci nu sunt victime. Problema e ca nu s-a consemnat in procesul verbal ca parintele/tutorele minorului nu face plangere penala si dosarul a ramas in aer, fiind vorba si de un minor. Ca daca era adult, il cita de cate ori prevede legea si pe urma, daca nu se prezenta (ceea ce s-a si intamplat) se inchidea dosarul si gata, scapam cel mult cu o amenda. Dar parintii minorului sunt plecati in Italia, iar politia ii citeaza la adresa din Romania, unde evident ca nu e nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Clarificare camelia rusu camelia rusu Am avut un accident , mai bine spus o tamponare usoara, eu fiind vinovata de aceasta pentru nerespectarea distantei regulamentare fata de vehicolul din fata ... (vezi toată discuția)