avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate danieldei

Activitate danieldei

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Căruciorul nostru plus al altor mame se află sub scările de la parter. Nu încurcă trecerea vecinilor. Și dacă nu ar fi nimic acolo tot nu ar posibilă trecerea pe sub scări (prin urmare nu are cum să încurce din moment ce nu-i posibil să treci pe acolo).

Problema e că vecina de la parter nu vrea să fie cărucioarele acolo ci niște flori de-ale ei. Nu aș avea nimic de obiectat dacă nu era vorba de cărucioare (se vrea o ignorare a nevoilor mămicilor), dar să nu permiți cărucioarele să fie plasate acolo doar pentru că nu vrei, mi se pare greșit. De aceea am nevoie să știu cadrul legal în care se află o situație de genul.

E trist că s-a ajuns aici, dar asta e...

latka a scris:

ISU nu permite restricționarea căilor de acces, nu "parcarea" unui cărucior sub scară. :) Iar în rest omul nu spune că l-a revendicat. Dacă vecinii nu au ceva de obiectat, nu e nici o problemă. Legile sunt făcute de oameni, pentru oameni. Dacă nu ai lift, ești la un etaj superior și nu ai ajutor sa cari un cărucior toată ziua, e de înțeles.

Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea depozitării căruciorului la parter sub scări?
Salut!

Vreau sa devin dezvoltator web "in acte" pentru a putea factura clientilor si nu stiu care e cea mai rentabila optiune din punct de vedere fiscal / legislativ pentru mine.

Tin sa mentionez ca: nu am terminat facultate din domeniu, deci nu sunt "licentiat"1, sunt la inceput de drum, momentan nu am nici un client "constant", dar sunt increzator ca lucrurile vor curge de la sine.

Veniturile estimate pentru anul in curs nu sunt mari, poate in cel mai bun caz 1000 euro.

Ma puteti ajuta va rog cu niste sfaturi / argumente in leg. cu tipul de intreprindere pe care ar trebui sa il aleg?

Nota:
1. Din cate m-am documentat, pentru PFA sau ÎI e nevoie de licentiere (sunt de profesie economist (care s-a axat mai mult pe IT), am avut un semestru si de informatica). Pe de alta parte, consider ca momentan pe piata se cauta profesionisti, nu neaparat licentiati (a nu se intelege ca a avea o licenta nu are nici o valoare, dar puse in balans, nu te va angaja nimeni daca ai licenta si nu stii sa faci ceva, dar invers (sa nu ai licenta dar sa stii sa faci ceva) e mai probabil)