Bună ziua,
Pe scurt, în 1921 străbunicii mei au cumpărat un teren cu case în centrul orasului; în contract nu s-a menţionat suprafaţă ci numai adresa, descriere şi vecini. Era compus di teren şi imobile iar terenul era structurat în curte şi grădină.
Necunoscând adevărata suprafaţă, mama a cerut pe Legea 10/2001 casele (demolate în 1977) şi terenul în suprafaţă mai mică, aşa cum ni l-a propus Primăria, dintr-o Carte funciară provizorie din 1anii 940-1944. Terenul cerut ni s-a restituit în natură pe alete amplasamente iar pentru casele demolate s-a trimis dosarul la ANRP dosar care este în aşteptare.
Acum 2 ani, am constatat că terenul erra mai mare şi am cerut de la Primărie extras din registrul agricol la data naţionalizării, 1959. documentul confirmă o suprafaţă mai mare.
Am formulat în temeiul Legii 231/2018, în termen, cerere la Primărie, pentru restituirea diferenţei de teren care reprezenta o parte a grădinii.
Întrebarea este dacă se poate obţine diferenţa de teren - grădină, în baza Legii 231/2018, pe considerentul că sunt titulara dreptului de proprietate asupra construcţiilor demolate, sau pe alte considerente?
Menţionez că încă nu am prrimit răspuns de la Primărie.
În principiu, nu ni s-a restituit terenul pe vechiul amplasament, din cauză că acesta era trecut în domeniul public. Dar în realitate, din diferenţa de teren, o parte este domeniu public iar o parte este sub o proprietate privată care s-a întregit în baza ueni sentinţe judecătoreşti n 1992, în baza Legii 18/1991, probabil pe uzucapiune; documente şi informaţii la care nu ni se permite accesul, nici de către Primărie nici de către OCPI.
Mulţumesc!