avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate Boiceanuca

Activitate Boiceanuca

Bună ziua,
Pe scurt, în 1921 străbunicii mei au cumpărat un teren cu case în centrul orasului; în contract nu s-a menţionat suprafaţă ci numai adresa, descriere şi vecini. Era compus di teren şi imobile iar terenul era structurat în curte şi grădină.
Necunoscând adevărata suprafaţă, mama a cerut pe Legea 10/2001 casele (demolate în 1977) şi terenul în suprafaţă mai mică, aşa cum ni l-a propus Primăria, dintr-o Carte funciară provizorie din 1anii 940-1944. Terenul cerut ni s-a restituit în natură pe alete amplasamente iar pentru casele demolate s-a trimis dosarul la ANRP dosar care este în aşteptare.
Acum 2 ani, am constatat că terenul erra mai mare şi am cerut de la Primărie extras din registrul agricol la data naţionalizării, 1959. documentul confirmă o suprafaţă mai mare.
Am formulat în temeiul Legii 231/2018, în termen, cerere la Primărie, pentru restituirea diferenţei de teren care reprezenta o parte a grădinii.
Întrebarea este dacă se poate obţine diferenţa de teren - grădină, în baza Legii 231/2018, pe considerentul că sunt titulara dreptului de proprietate asupra construcţiilor demolate, sau pe alte considerente?
Menţionez că încă nu am prrimit răspuns de la Primărie.
În principiu, nu ni s-a restituit terenul pe vechiul amplasament, din cauză că acesta era trecut în domeniul public. Dar în realitate, din diferenţa de teren, o parte este domeniu public iar o parte este sub o proprietate privată care s-a întregit în baza ueni sentinţe judecătoreşti n 1992, în baza Legii 18/1991, probabil pe uzucapiune; documente şi informaţii la care nu ni se permite accesul, nici de către Primărie nici de către OCPI.
Mulţumesc!
cyan a scris:

Nu. Nu.
Bunurile proprii vor fi mostenite de sotul supravietuitor numai daca acestea mai exista in.masa succesorala.
Sotul supravietuitor nu este mostenitor rezervatar si nici copiii acestuia din alta casatorue astfel ca nu au nicio sansa de castig in cazul atacarii unui actvde donatie.

Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie anterioară, pot ataca donaţia? Soţul meu va putea moşteni şi din domaţiile făcute fiicei mele?