avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Angela Maria

Activitate Angela Maria

Multumesc mult pentru raspuns. Asta si intentioneaza dar azi va merge sa aiba o discutie cu managerul spitalului care probabil nu a fost informat corect si habar n-are de ce a semnat acea decizie. Faptul ca are un copil sensibil la raceli, dupa ce merge in colectivitatea cresei la intervale de o luna-o luna jumatate ii solicita prezenta langa el, deci concedii medicale destul de frecvente in anotimpul rece dar justificate prin acte medicale de catre medicul de familie, a creat nemultumirea sefei de sectie si de ceva vreme deja o atentiona sa gaseasca o alta solutie pentru ingrijirea copilului bolnav si sa fie prezenta la munca. De parca boala unui copil poate fi planificata sau amanata. Ori daca avea pe cineva care s-o ajute dar nu are, ar fi preferat sa lucreze decat sa se chinuiasca cu un copil febril pana la 38-39 de grade. Este clar un abuz dar nu stie cum sa iasa din aceasta situatie.
Buna ziua,

fiica mea are un copil de 2 ani si 5 luni pe care il duce de la 2 ani la cresa. Lucreaza la un spital ca infirmiera si face naveta zilnica la locul de munca. Pana acum a avut un program flexibil intre orele 08-16, astfel incat la ora 6 dimineata, cand deschide cresa, il putea lasa si apoi se deplasa cu microbuzul la locul de munca, incadrandu-se in timpul de 1 ora si 20 de minute de asteptare a mijlocului de transport si deplasare la munca. In urma unui control DSP a fost sanctionata cu avertisment insa ca urmare i s-a schimbat programul de lucru de la 07-15 drept "pedeapsa", conform Legii 53/2003, Art. 118. aliniat 1-3, cum i s-a transmis in scris, dar bineinteles fara afi intrebata si a-si da acordul. In situatia aceasta ea nu-si mai poate lasa copilul la cresa, decat riscand sa intarzie la serviciu. Tatal copilului este sofer si pleaca zilnic de la ora 5 dimineata de acasa, deci nicio speranta de rezolvare a situatiei. Ce pot face ei in acest caz? Este legal sa i se faca asta???
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, stimata doamna avocat. E vina mea ca nu m-am facut inteleasa. Exact pentru certificatul de mostenitor am sa ma adresez instantei ! Inca de la moartea mamei am pregatit actele pentru succesiune la notara , ei trebuiau doar sa-si duca certificatele de mostenitor dupa tatal lor. Le-au facut pierdute ai apoi au inceput sa tot amane , sub diverse pretexte intalnirea pentru succesiune. Eu clientul pentru cumparare l-am gasit si l-am pus in legatura si cu ei. In final au fost de acord si sa vanda dar pentru impartirea masei succesorale tot nu s-au prezentat la notariat. De asta am spus ca mi-am luat gandul, normal ca omul vrea sa cumpere tot,apartamentul de 3 camere , nu pe jumatati dar in a ceste conditii e normal sa-si caute si altceva, doar de un an asteapta. Nu, inca nu am discutat cu niciun avocat, urmeaza s-o fac cand ajung in tara luna viitoare. Notara mi-a spus ca dupa un an instanta poate sa-mi dea certificatul de mostenitor si pentru mine este mai convenabil pentru ca taxele notariale vor fi atunci mai mari decat cele judecatoresti. Acum eu ce sa mai inteleg??? Iar in instanta intentionez sa le pretind anumite sume de bani platite de mine in numele lor, cum ar fi impozitul pe casa . In sapte ani nu si-au platit niciodata partea ce le revenea pe cota parte mostenita de la tatal lor. In plus am cumparat o centrala termica noua la care n-au contribuit cu nimic dar pretind a intra acum in masa succesorala , altfel clientul nu cumpara fara ea. Stiti, cel mai urat lucru in viata nu este moartea ci ceea ce lasa ea in urma ei !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna avocat, va multumesc din toata inima pentru timpul si rabdarea pe care mi le-ati acordat. Dupa posibilitatile aratate de dumneavoastra e clar ca doar un contract de vanzare-cumparare intocmit cu fiica mea inca de pe acum ma va face sa plec linistita din lumea asta. Incalcite sunt caile Domnului si legile romanesti ! Da, acest apartament este singurul meu bun si mijloc prin care pot asigura viitorul sotului meu in caz de .... Din partea parintilor mei mi-a mai ramas jumatate dintr-un apartament de 3 camere dar nu pot intra in posesie pentru ca nepotii mei din partea fratelui decedat se incapataneaza sa facem succesiunea si deci nu pot sa-mi fac nici eu actul de proprietate. Urrmeaza ca luna viitoare sa ii actionez in judecata la implinirea unui an de la decesul mamei mele dar in acest caz , cu siguranta nu voi mai putea vinde ,asa cum imi doresc, chiar daca deja am un cumparator , pentru ca nu ajung nici eu si nici acesta la niciun consens cu nepotii. mei. Practic de la acea parte mi-am luat gandul ca mi-ar mai folosi in vreun fel. Tocmai din aceasta experienta a parintilor mei mi-am dat seama ca va trebui sa-mi pun macar eu la punct toate problemele de viitor .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, exact asta vreau. Locuinta,, este vorba de un apartament cu doua camere, , nu reprezinta o mare prioritate pentru fiica mea. Ea si sotul ei si-au cladit propria casa a lor deci nu este atat de lacoma si interesata sa intre in proprietatea acesteia. Pe de alta parte , pe sotul meu nu-l atrage ideea de a se face mare " stapan " pe nu stiu ce mare mostenire. Ideea este ca vreau sa-i asigur batranetile si sa aiba pe cineva care sa-l ingrijeasca. Ei doi se respecta si se inteleg foarte bine, deci nu va fi nicio problema ca el sa renunte la partea lui succesorala si probabil ei doi vor face un asemenea act notarial de intretinere. Ceea ce imi doresc este ca cei trei copii ai lui sa nu ajunga sa se bucure de munca mea , din moment ce m-au jijgnit si pe mine si pe el si au avut fata de noi un comportament greu de imaginat si descris in cuvinte. Va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma gandeam sa apelez la un notar sa-mi intocmesc acest testament. Sincer nu prea inteleg ce inseamna acest " tipizat" " Si , va rog, fiti mai explicita, ce este aceasta " reductiune " si cum as putea s-o evit ?
Multumesc inca o data pentru cele scrise. Am sa vad ce este de facut !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara ! Multumesc mult pentru raspuns. Eu din cate stiu bunurile realizate inainaintea unei casatorii nu pot intra in masa succesorala in cazul in care eu as dispune prin testament destinatia lor. Problema este ca nu vreau instrainarea locuintei si nici ca fiica mea sa aiba probleme cu copiii lui care l-au renegat, datorita faptului ca el s-a casatorit cu mine si l-au lasat pe drumuri, efectiv. Este o poveste urata dar caut solutii de viitor ca sa-i asigur lui si fiicei mele siguranta si linistea sufleteasca.
Va multumesc pentru raspuns ! Vreau doar sa mentionez ca sotul meu este de acord cu decizia mea privin testamentul pentru ca ii priveste siguranta la batraneti, in cazul in care eu nu voi mai fi. Noi locuim acum in Germania si intentionam sa ne intoarcem la pensie in tara dar intre timp copiii lui l-au deposedat de casa si el nu mai are un domiciliu stabil in Romania. deci nu mai are unde sa-si faca un buletin in alta parte decat la mine. Deci trebuie sa-i fac mutatia si nu stiam in ce masura vor exista consecinte in urma acestui demers.
Buna ziua. As dori sa va expun situatia mea. Inainte de casatorie mi-am cumparat o locuinta in urma partajului din divortul cu primul sot. Acum as dori sa fac mutatia in aceasta locuinta sotului meu actual. El nu a conribuit material cu nimic la aceasta locuinta. Este obligatoriu sa devina coproprietar sau pot sa-i fac mutatia la aceasta locatie fara ca el sa devina copropirietar? Si in acest caz de ce acte avem nevoie ? Intreb acest lucru pentru ca nu vreau ca cei trei copii ai lui sa vina ca mostenitori la masa succesorala ramasa in urma tatalui lor in privinta acestei locuinte. Eu intentionez sa las prin testament locuinta uneia dintre fiicele mele cu clauza ca sotul meu sa ramana in acest spatiu locativ pe tot restul vietii si sa fie ingrijit de ea. Va multumesc mult ! Angela comlosan