Buna ziua. As dori sa va expun situatia mea. Inainte de casatorie mi-am cumparat o locuinta in urma partajului din divortul cu primul sot. Acum as dori sa fac mutatia in aceasta locuinta sotului meu actual. El nu a conribuit material cu nimic la aceasta locuinta. Este obligatoriu sa devina coproprietar sau pot sa-i fac mutatia la aceasta locatie fara ca el sa devina copropirietar? Si in acest caz de ce acte avem nevoie ? Intreb acest lucru pentru ca nu vreau ca cei trei copii ai lui sa vina ca mostenitori la masa succesorala ramasa in urma tatalui lor in privinta acestei locuinte. Eu intentionez sa las prin testament locuinta uneia dintre fiicele mele cu clauza ca sotul meu sa ramana in acest spatiu locativ pe tot restul vietii si sa fie ingrijit de ea. Va multumesc mult ! Angela comlosan
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Mutația înseamnă că dvs să vă dați acordul pentru stabilirea domiciliului.
Presupune fie să îl însoțiți cand isi face actul de identitate la poliție, urmând să dați declarația de primire in spatiu, direct acolo. Fie să o dati la notariat iar soțul doar să o depuna împreună cu celelalte acte.
Nu va fi nici coproprietar, nici uzufructuar, nici nimic.
In privinta testamentului, nu este o idee foarte buna, pentru că soțul dvs, în calitate de moștenitor rezervatar poate solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale.
Buna ziua,
Stabilirea domiciliului si mutatia nu presupun si drepturi de proprietate.
Daca, Doamne fereste, ati divorta el nu ar avea niciun drept.
Doar in cazul decesului dumneavoastra inaintea lui, si ca are si ca n-are domiciliul acolo, are un drept de mostenire.
Pentru stabilirea domiciliului in acel imobil va trebui sa mergeti cu el la SPCLEP cu actul de proprietate, in copie si original, si cu C.I.ul dumneavoastra semnand acolo o declaratie.
Va multumesc pentru raspuns ! Vreau doar sa mentionez ca sotul meu este de acord cu decizia mea privin testamentul pentru ca ii priveste siguranta la batraneti, in cazul in care eu nu voi mai fi. Noi locuim acum in Germania si intentionam sa ne intoarcem la pensie in tara dar intre timp copiii lui l-au deposedat de casa si el nu mai are un domiciliu stabil in Romania. deci nu mai are unde sa-si faca un buletin in alta parte decat la mine. Deci trebuie sa-i fac mutatia si nu stiam in ce masura vor exista consecinte in urma acestui demers.
Angela Maria
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara ! Multumesc mult pentru raspuns. Eu din cate stiu bunurile realizate inainaintea unei casatorii nu pot intra in masa succesorala in cazul in care eu as dispune prin testament destinatia lor. Problema este ca nu vreau instrainarea locuintei si nici ca fiica mea sa aiba probleme cu copiii lui care l-au renegat, datorita faptului ca el s-a casatorit cu mine si l-au lasat pe drumuri, efectiv. Este o poveste urata dar caut solutii de viitor ca sa-i asigur lui si fiicei mele siguranta si linistea sufleteasca.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Stiti gresit.
Masa succesorala se compune din bunurile proprii și jumătate din bunurile comune.
De asemenea, testamentul nu este act de proprietate. La decesul dvs va trebui dezbătută succesiunea.
De acord sau nu, soțul dvs are vocație succesorala.
Dacă la momentul respectiv va vrea să renunțe la succesiune....foarte bine.
Dacă nu, după cum v-am menționat mai sus, testamentul va fi supus reductiunii.
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)