avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate Viorro

Activitate Viorro

Pana la urma, este definita undeva notiunea de bonus permanent? Bonusul de retentie, acordat in transe lunare timp de 6 luni trebuie luat in calcul la indemnizatia CO? Dar bonusul anual, acordat in transe bi-anuale ?
Alta parere, eventual?
Multumesc!
Sa inteleg de aici ca la fel se procedeaza si la calculul ajutorului de somaj, se iau in calcul veniturile pe ultimele 6 luni, inclusiv cea cu CM? Bonusul acordat in 6 transe, in ultimele 6 luni, intra la calculul CO sau se considera spor cu caracter nepermanent si nu este luat in considerare?
Inclusiv luna de concediu medical?
Da, bonusul s-a acordat lunar DOAR in ultimele 6 luni de munca.
Este vorba de plata zilelor de concediu neefectuate, la incheiere de contract. Deci CO nu este efectuat, doar platit. Se iau in considerare ultimele trei luni inclusiv CM sau doar zilele efectiv lucrate? Caz concret: Decembrie-mai salariu +30% bonus, iunie CM, la 1 august se incheie CIM. Sunt de plata 20 zile CO aferente 2017+2018. Cum se calculeaza media veniturilor pt. CO, pe lunile martie-aprile-mai sau aprilie-mai-iunie? Pt. ajutorul de somaj ce luni se iau in considerare, decembrie - mai sau ian.-iunie?
Unui angajat caruia i se desfiinteaza postul i se vor compensa in bani zilele de concediu de odihna ramase neefectuate. Acesta a fost ultimele 30 zile in CM. Prima intrebare este cum se face calculul indemnizatiei de CO, facandu-se media castigurilor zilnice pe ultimele trei luni efectiv lucrate (inaintea celor 30 zile de CM) sau inclusiv cele 30 zile de CM?
A doua intrebare se refera la sporurile cu caracter permanent care intra in calculul indemnizatiei CO: in ultimele 6 luni de munca (inainte de suspendarea CIM ca urmare a desfiintarii postului) a fost acordat lunar un asa-numit bonus retentie, acesta va intra in calculul indemnizatiei de CO sau nu? Intrebarile sunt valabile si pentru calculul ajutorului de somaj.
Multumesc!
Răspuns la discuția Contract externalizare
Mi-este clar acum, multumesc inca o data.
Răspuns la discuția Contract externalizare
Multumesc pentru raspunsuri. In fapt, fiind vorba de servicii IT complexe (infrastructura, retea, voce) nu cred ca se pune problema pentru firma care va prelua contractul de a nu continua (cel putin pentru o perioada de timp) prestarea acestor servicii cu aceeasi oameni care le executa in prezent, insa voiam sa stiu daca exista o obligatie legala in acest sens.
Răspuns la discuția Contract externalizare
@dl. Mihai Cochior: Multumesc pt. raspuns, insa intrebarea era daca acesta este un transfer de intreprindere, (ceea ce induce aplicarea legii nr. 67/2006) sau nu.

@dl. Cornel Vasile: Multumesc pt. raspuns, exista o lege/articol care specifica acest lucru (ca transferul de intreprindere nu se refera si la externalizare)?
O multinationala a externalizat cu 5 ani in urma serviciile IT catre o firma; contractul cu aceasta firma expira la 1 ianuarie 2018, o alta firma castigand acum licitatia pentru acest contract. Intrebarea este daca acest transfer de servicii poate fi privit ca transfer de intreprindere, caz in care cesionarul (firma care a castigat licitatia) este obligat sa preia angajatii de la cedent sau, cesionarul poate alege sa nu preia si angajatii, odata cu serviciile pe care le presteaza acestia si sa subcontracteze catre o terta firma, sa angajeze alti specialisti, etc.