avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Bra15

Activitate Bra15

Discuție MASINA SH UE
Buna ziua!
Persoana juridica achizitioneaza un autoturism SH de la o persoana fizica (roman, a cumparat autovehiculul din strainatate). Persoana fizica a cumparat auto din UE si nu l-a inscris inca in RO, il vinde direct. Ar putea fi probleme? Care este regimul TVA? Mentionez ca persoana juridica este la prima achizitie auto, iar auto este vechi de 10 ani.
Multumesc!
Buna ziua!
Sunt inca in CCC, nu am depus dosarul pentru acordarea stimulentului de insertie, nu doresc sa reiau activitatea.
La momentul depunerii dosarului pentru CCC sotul meu nu obtinea venituri. Intre timp a deschis un SRL si are calitate de asociat unic si administrator, dar fara indemnizatie de administrator.
Ce se intampla cu ultima luna? El presupun ca nu s-ar incadra sa obtina indemnizatie in ultima luna. Voi primi eu indemnizatie si in acea luna?
Răspuns la discuția Cod principal Srl
Pai nu trebuie sa apara codurile autorizate si unde anume se autorizeaza: la sediu, la punct de lucru, la beneficiar? Am certificatul de inregistrare cu codul principal si constatatorul cu codurile acestea pe care le-am autorizat recent la beneficiar. Si inca un constatator in care se mentioneaza ca nu desfasor activitati la sediul social. Dar eram nedumerita privitoare la cel principal, daca trebuie si el autorizat sau este automat ok sa facturez pe el avand in vedere ca este principal.
Buna ziua!
Am infiintat recent SRL si in constatator imi apar cateva coduri secundare autorizate, dar cel principal nu. Codul Caen principal este autorizat automat, adica pot emite facturi pe servicii asociate lui? Sau trebuie sa apara si el alaturi de cele secundare in constatator? Precizez ca toate activitatile se desfasoara la beneficiari.
Multumesc!
Buna ziua!

In cazul procedurii de executare silita, dupa primirea somatiei cu termenul de 15 zile pentru achitarea debitului, care este urmatorul pas? Se specifica in somatie ca in situatia neachitarii datoriei se procedeaza la vanzarea imobilului prin licitatie publica. Se mai fac alte demersuri sau automat se scoate la vanzare?

Daca creditorul nu doreste sa fie scos la licitatie momentan, ci doar sa apara sechestrat in cartea funciara, este posibil? Cat timp se poate amana scoaterea la vanzare?

Multumesc!
Da, citisem si eu articolul, dar nu am gasit un text de lege in acest sens. In cel mentionat de dvs anterior nu apare si mentiunea ca o activitate independenta poate fi considerata vechime in specialitatea studiilor. As fi vrut sa ma prezint cu articolul din lege, altfel imi e teama ca nu vor fi de acord sa accepte inscrierea la concurs. Nu am gasit nicaieri cum se probeaza efectiv aceasta vechime, in cazul titulatilor de intreprinderi individuale sau PFA. Nu imi pare corect sa nu fie luata in considerare..doar pentru simplu fapt ca nu suntem angajati cu contract de munca, ci prestam activitatea in mod independent.
Activitatea mea nu face parte din categoria profesii liberale. Deci din cate inteleg nu m-as incadra..avand in vedere faptul ca desfasor o activitate independenta, dar nu profesie liberala.
De functionar public
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca activitatea titularului unei intreprinderi individuale reprezinta vechime in specialitatea studiilor in vederea candidarii pentru un post in administratia publica locala. Nu se poate proba cu adeverinta ANAF ca s-a desfasurat activitate timp de x ani si cu codul CAEN domeniul in sine? Daca este valabil, va rog si un articol de lege. Multumesc!
Buna ziua!

Doresc sa imprumut o persoana cu o suma de bani. Aceasta detine o cota parte dintr-un imobil. Se poate institui ipoteca strict pe cota sa, fara a fi necesar acordul celorlalti coproprietari?

Precizez ca toate partile implicate sunt persoane fizice.

Multumesc!