"Da, declaratia semnata de dvs. la angajare este abuziva si nu poate genera obigatii financiare conforme celor inscrise in accea declaratie. Dar eu va intreb totusi, dvs. de ce ati semnat-o ? Ca angajat, considerati ca aveti doar drepuri ?. Obligatiile din acea declaratie(excuzand obigatia de daune-interese exprimata in bani), sunt firesti si se regasesc in obigatiile generale ale salariatului fata de angajator(obigatia de fidelitate) prevazuta in mod expres in codul muncii Art. 32, alin. 2, litera d si pot fi detailate in cuprinsul Regulamentului intern a fiecarui angajator. In concluzie dvs. ca angajat aveti si obligatii legale, iar in situatia incalcarii lor, angajatorul are cai legale de a-si apara interesele, inclusiv de a va cere in instanta, daune-interese conform prejudiciilor pe care le poate dovedi. Detalii despre obligatia de fidelitate gasiti la link-ul : [ link extern ] ."
Este o mare diferența intre fidelitate si a avea un alt job in același domeniu, un job care sa nu aibă nicio legătura cu partenerii sau clienții firmei. Ideea este ca eu încă nu am semnat acea declarație, dar vroiam sa ma informez corect, pentru a STI cum sa procedez.
Buna ziua, lucrez la o firma de contabilitate si la angajare mi s-a dat sa semnez o declarație ca pe timpul derulării CIM, nu am voie sa prestez in interes propriu sau pentru alt terț servicii de contabilitate, sau sa ofer consultații in domeniu oricui in afara serviciului, in caz contrar mi se vor imputa daune interese in valoare de 50.000 lei. Este corect sau abuziv sa mi se ceara semnarea acestei declarații?
Buna ziua, lucrez la o firma la care nu s-au plătit co neefectuate la încetarea CIM. In urma unui control ITM s-a dat măsura sa se plătească co neefectuat pt toti angajații plecați in ultimii 2 ani. Cum procedez, având in vedere ca sunt angajați plecați care nu mai exista pe state? Fac stat special la luna curenta? Cum se plătesc contribuțiile?
Nu poate veni in fiecare zi la aceeasi ora. Uneori poate veni 2 ore dimineata, alteori la pranz, alteori dupa pranz, in functie de alt job pe care il are.
Detaliati problema ... poate veni de la ore diferite sau in zile diferite?
Cum completez repartizarea programului intr-un CIM cu fracție de norma dacă angajatul vrea sa-si efectueze norma săptămânală cum poate, cu acordul angajatorului?