avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate ralucarc

Activitate ralucarc

La o biserica, s-au facut lucrari de racordare la canalizare la sfarsitul anului 2017. Fiindca au fost multe sapaturi, s-a luat hotararea si de reamenjare a curtii. Astfel, au fost turnate si alei de beton. Valoarea cheltuielilor pt aceste lucrari (materiale, servicii) in 2017 a fost de aproximativ 23.000 lei.
In primavara – vara lui 2018 se intentioneaza si pavarea unor portiuni din curte, respectiv sadire gazon pentru alte suprafete.
Toate cheltuielile din 2017 aferente acestor inceputuri de amenajari le-am inregistrat si au ramas in soldul contului 231.
La finalul amenajarilor, in 2018, ma gandesc sa am urmatoarea monografie:
2112 = 231 (toata valoarea cheltuielilor in acest scop, din 2017 si 2018)
6811 = 2812 (toata valoarea cheltuielilor in acest scop repartizata pe…. ani)
231 = 722 (toata valoarea cheltuielilor in acest scop)
Intrebari:
Este corecta monografia?
Pe cati ani ar trebui sa repartizez amortizarea? De alfel, biserica depune bilant, dar nu este platitoare de impozit pe profit.
Valoarea pt nota 231 = 722 nu se repartizeaza pe mai multe luni?
Buna dimineata.
Platile efectuate in cursul anului 2017 pentru impozit pe venit din activitati independente si pentru sanatate sunt deductibile sau nu?
Dar dacă se emite un bon fiscal cu text "încasat factură x" pentru o singură factură, atașată acestui bon fiscal?
Întreb și de această variantă fiindcă am văzut astfel de documente emise de un SRL de comerț (factură de aprox 900 lei, unde erau descrise toate articolele și bon fiscal cu text încasare factură X pt piese, 1 buc * 900 lei)...nu știu dacă e corect sau nu...
E posibil să desfășoare comerț cu ridicata și astfel să fie în regulă?
Mulțumesc mult!
Buna ziua. Pentru comert cu amanuntul, am inteles ca este obligatorie emiterea bonului fiscal pentru orice vanzare (persoana fizica sau juridica).
Fiind la inceput de drum, avem o casa de marcat mai veche, cu care se lucreaza mai greoi.
Intrebarea este daca este corect dpdv legal sa emitem factura catre clienti cu toate detaliile necesare (inclusiv descriere articol vandut, pret * cant pt fiecare vanzare), iar pe bonul fiscal emis la sfarsitul fiecarei zile sa scriem doar "Incasare fact xy).
Multumesc mult!