avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Continut bon fiscal_comert cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Continut bon fiscal_comert cu amanuntul

Buna ziua. Pentru comert cu amanuntul, am inteles ca este obligatorie emiterea bonului fiscal pentru orice vanzare (persoana fizica sau juridica).
Fiind la inceput de drum, avem o casa de marcat mai veche, cu care se lucreaza mai greoi.
Intrebarea este daca este corect dpdv legal sa emitem factura catre clienti cu toate detaliile necesare (inclusiv descriere articol vandut, pret * cant pt fiecare vanzare), iar pe bonul fiscal emis la sfarsitul fiecarei zile sa scriem doar "Incasare fact xy).
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ralucarc , utilizator 00:31, 22 Octombrie 2017
Nu. Tuturor clientilor li se emite bon fiscal in momentul vanzarii si, la cerere, se emite si factura fiscala daca valoarea bonului este peste 100 euro, in cazul caselor care pot scrie CUI client, si, indiferent de valoare, in cazul caselor care nu pot scrie CUI client.
Dar dacă se emite un bon fiscal cu text "încasat factură x" pentru o singură factură, atașată acestui bon fiscal?
Întreb și de această variantă fiindcă am văzut astfel de documente emise de un SRL de comerț (factură de aprox 900 lei, unde erau descrise toate articolele și bon fiscal cu text încasare factură X pt piese, 1 buc * 900 lei)...nu știu dacă e corect sau nu...
E posibil să desfășoare comerț cu ridicata și astfel să fie în regulă?
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)