In mare parte da. Spre exemplu eu am voie sa receptionez ,,marfa" sa fiu si gestionar (sa o gestionez) si sa mi-o dau in lucru tot mie si apoi tot eu sa fac sa fac scaderile ,,marfii"? (ma intreb daca exista incompatibilitate intre toate acestea). Eu inteleg ca unele sunt scrise si in fisa postului, dar aceasta se face respectand legislatia in vigoare. (ce nu vor sa faca altii scriem in fisa postului la altii). Pe langa aceasta mai intervine si timpul (fiecare activitate are un timp alocat, iar programul este de 40 de ore pe saptamana), Deci in fisa postului trebuie sa se tina cont si de acest aspect. Sunt alte aspecte legate de operare. Daca pana acum tineam evidenta doar ca cantitativ numeric acum vor si cantitativ valoric ceea ce imi ia foarte mult timp deoarece sunt unitati de masura diferite( daca pretul este per bax si eu consum doar o fiola dintr-un pachet dintr-un bax adica 0,0001 din bax trebuie mai nou sa calculez si acest pret ca sa il pot scadea din valoarea totala a baxului) Mentionez ca nu am studii de contabilitate . La fiecare de luna trebuie sa fac aceasta balanta si sa o trimit la sediul central. apoi lunar trebuie sa verific stocurile si sa fac documente pentru a intregi aceste stocuri. Nu mai vorbesc de lunile cand vine acreditarea sau auditul, sau de lunile cand avem foarte multi pacienti (probele nu suporta amanare). In concluzie activitatile trecute in fisa postului nu sunt corelate cu timpul de executie (mi se par prea multe activitati) , iar unele functii pe care le am sunt incompatibile (nu pot eu sa achizitionez, tot eu sa gestionez, tot eu sa le lucrez si tot eu sa fac scaderile). Drept urmare as dori sa nu mai am in fisa postului unele responsabilitati care nu sunt conforme cu legislatia.(daca acestea exista). Multumesc anticipat!
Buna ziua! sunt singurul biolog din institutie si duc prin cumul si functia de gestionar. Practic reantregesc stocurile de reactivi , primesc si receptionez marfa (reactivii) , o distribui catre biolog (catre mine ) pentru a lucra probele, si mai nou dupa ce tin aceasta gestiune cantitativ numeric mai vor sa tin si evidenta preturilor de achizitie (cantitativ valoric) adica daca din 10 reactivi am consumat 5 am mai ramas cu 5 trebuie sa calculez si valoarea cu care am ramas in gestiune(per chituri, per baxuri ,per bucati, per mililitri). Este o munca de migala care imi ia mult timp si nu imi ramane timp suficient pentru prelucrarea probelor. Intrebarea mea este daca activitatile care le desfasor sunt incompatibile si daca nu ce ma sfatuiti sa fac. Mentionez ca sunt responsabil si cu asigurarea calitatii, cu documentatia pentru acreditarea si reacreditarea laboratorului, responsabil cu calitatea mediului, intocmesc planul anual de audit si efectuez audituri, evaluator de riscuri, tin evidenta si magazia pentru consumabile IT papetarie, curatenie, gestionez si obiectele de inventar si mijloacele fixe, particip la toate inventarierile , responsabil managementul calitatii, tin evidenta etalonarilor , mentenanta ,defectiunile si reparatiile aparatelor, responsabil SSM, AÎi, etc. Multumesc anticipat!
Sotia este in concediu(2 ani) de crestere copil Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa mearga la munca cu 60 de zile inainte dede a implini copilul 2 ani? Daca da tatal poate beneficia de concediu paternal platit timp de 30 de zile (ce care? calendaristice sau lucratoare?)si daca beneficiaza cand poate sa beneficieze de ele?(in primele 30 zile din cele 60 pana la 2 ani sau in ultimele 30 zile din cele 60 pana la 2 ani?)
Multumesc anticipat!
Eu sunt cel de 72 de ani. Fratele meu care a decedat in 1985 si are 1/3 din masa succesorala dupa cum ati specificat, nu are mostenitori(copii), in viata fiind doar sotia lui. Sa inteleg ca ea nu are dreptul din acei 1/3 din masa succesorala care ii revin fratelui meu? Pe titlul de proprietate este trecuta si cumnata mea titlui fiind emis in anul 1995.
Tata a decedat in anul 1972, iar mama in anul 1975,si a ramas ca masa succesorala 1,64 ha teren extravilan si 0,03 ha teren arabil intravilan. in urma casatoriei lor au rezultat trei copii.Unul s-a casatorit si nu a avut copii, decedand in anul 1985 .Al doilea s-a casatorit si a avut 6 copii, decedand in anul 1987.Al treilea s-a casatorit si are un copil si este in viata in varsta de 72 ani.In anul 1995 s-a emis un titlu de propietate pe terenurile mai sus mentionate,avandu-i ca mostenitori pe mine,pe cumnata si cei 6 nepoti dupa sora.Mentionez ca am facut o intelegere mutuala si am impartit acest teren in mod echitabil.Deasemenea, incepand cu anul 1990 si pana in prezent eu am achitat tot impozitul pe tot terenul sus mentionat,ceilalti ne mai interesandu-se de terenuri.Intrebarile mele sunt :1. As vrea sa fac succesiunea pe aceste terenuri si as dori sa stiu daca pot invoca in instanta uzucapiunea si daca as putea avea castig de cauza? 2. Cat ar dura aproximativ acest proces in cazul in care paratii nu se prezinta la citatie ? Va multumesc anticipat.