Buna ziua. Am cumparat in martie 2013 un spatiu comercial pe persoana fizica. Stiu ca dupa 5 ani trebuie reevaluat in vederea depunerii la Primarie pentru calcularea impozitului. Am intrebat la Primarie o data telefonic si apoi la ghiseu daca pentru 2018 inca e valabil actul de vanzare cumparare sau trebuie sa fac evaluarea. Am primit 2 raspunsuri diferite : 1. Evaluarea trebuie facuta pentru 2019. 2. Evaluarea trebuie facuta pentru 2018. Care este din punct de vedere legal raspunsul corect. Credeti ca ar trebui sa cer in scris un raspuns oficial de la Directia Taxe si Impozite a primariei? Va multumesc si toate cele bune.
Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre canalul Termoficare si spatiul propriu) se pot deduce din valoarea chiriei incasate? Daca da, in ce masura /procent? Mentionez ca nu sunt societate comerciala si nici PFA, Sunt persoana fizica, spatiul imi apartine si l am inchiriat unei SRL. Va multumesc