Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil si conform OUG11/2010 Art.16 Alin.3 Lit C cu modificare prin Legea 89/2019 Art1. Pct.2 pot avea un contract de munca (altul decat cel din care am obtinut concediu crestere copil) fara a atrage dupa sine pierderea indemnizatie de crestere copil.
Mi s-a zis ca daca am astfel de venituri acestea atrag dupa sine anularea solicitarii stimulentului de insertie, in cazul in care ma hotarasc, conform legii, sa ma reintorc la lucru inainte cu 60 de zile de a implini 2 ani copilul tocmai in vederea obtinerii acestui stimulent. Ma puteti ajuta cu articolul, legea in care se precizeaza pierderea stimulentului conditionata de obtinerea veniturilor conform OUG11/2010 Art.16 Alin.3 Lit C cu modificare prin Legea 89/2019 Art1. Pct.2?
Va multumesc,
Simona
Ok.Asta am inteles.Intrebarea mea era daca pot face acest nou contract la unul dintre angajatorii la care am suspendat contractul pentru concediu.Multumesc.
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire referitoare la legea ce permite un nou contract de munca pe perioada concediului de crestere copil(2ani).
Intrebarea mea este daca noul contract poate fi facut la unul dintre angajatorii la care au fost suspendate contractele sau e musai sa fie un alt contract la un alt angajator cu alt domeniu de activitate?
Va multumesc.
Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care:
-- am concediul prenatal de la medicul de familie intr-un exemplar original si altul conform cu originalul parafat si semnat de medicul de familie.
-- am doua locuri de munca
Concediul maternal in original l-am depus la locul de munca unde am venitul mai mare iar cel de-al doilea (copia conform cu originalul) l-am dus la locul de munca cu venitul mai mic.
De la locul de munca cu venitul mai mic imi cer originalul sub pretextul ca la ei nu am declarat ca am norma de baza in alta parte.
Imi cer acum sa aduc o adeverinta de locul de munca cu venitul mai mare in care sa specifice ca norma de baza o am la ei(cei cu venitul mai mare) si eu sa fac o declaratie "de mana" prin care sa ii instiintez ca lucrez in alta parte cu norma intreaga .
Ma puteti lamuri, va rog, si daca exista undeva in lege scris care e procedura ca sa pot sa merg sa le lamuresc pe doamnele de la personal?
Va multumesc,
Simona