avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate Ginamariana

Activitate Ginamariana

Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Bună seara! Aș dori să știu ce conțin următoarele legi: MMPS nr 5527/12-05-1991 și 155 MH /31-03-1998, referitor la grupa a 2-a de muncă, în cadrul unui FNC ( fabrică de nutrețuri combinate) Craiova. Menționez , că nu s-a luat în considerare contribuția la grupa a 2-a de muncă. Vă mulțumesc anticipat.
Mariana - Craiova.
Am un SRL cu asociat unic. Eu nu sunt angajat cu contract de muncă. Am un contract de muncă pentru contabilă la 2 ore. Lucrez singură în salonul meu de infrumusețare. Am contract de plată a contribuției cu Casa de Pensii.
Din data de 17 martie nu am mai lucrat (am închis salonul) intrând în autoizolare la domiciliu.
Pot beneficia de ajutorul oferit de guvern?
Răspuns la discuția Asociere
Vă mulțumesc pentru mesaj!
Discuție Asociere
Bună ziua!
Sunt asociat unic în firma pe care am înființat-o în 2006. Aș dori să iau asociată în firmă, o colegă, cu un procent mic,
Ce mă sfătuiți să fac, în cazul în care acea persoană nu se comportă cum ar fi normal? Și ce ar trebui să fac în cazul în care, aș avea probleme și ar trebui să o scot din firmă. Menționez că, dumneaei afirmă că nu are nici un fel de pretenție la dividente.
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediul de maternitate
Eu sunt angajatorul. Angajata a adus, în copie pe care a adăugat cu pixul data si semnatura ei, un act cu antetul unui medic specialist pe care scrie că este gravidă dar nu are parafa medicului. O fi valabil? Este posibil să-i fi fost eliberată de către asistentă fără ca medicul să știe... Se poate spune că m-a înstiințat?
Angajata are probleme de comportament (se ceartă si le stresează pe celelalte angajate - una a si plecat si era o angajată cu experiență si este foarte greu să gasesc angajati) si voiam să o disponibilizez mai demult. Vă multumesc!
Care sunt obligatiile bănești ale angajatorului, respectiv ale angajatei sau statului privitor la concediul de maternitate?
O angajată m-a anuntat astăzi că este însărcinată de trei săptămâni și că nu voi putea să o mai concediez (era în planul de restructurare). Așa este?
Craiova. Detin o garsoniera de cativa ani. Acum o saptamana, am cumparat un apartament construit in 2015 si nu am vandut garsoniera. Voi plati impozit majorat pentru apartament?