avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere

Bună ziua!
Sunt asociat unic în firma pe care am înființat-o în 2006. Aș dori să iau asociată în firmă, o colegă, cu un procent mic,
Ce mă sfătuiți să fac, în cazul în care acea persoană nu se comportă cum ar fi normal? Și ce ar trebui să fac în cazul în care, aș avea probleme și ar trebui să o scot din firmă. Menționez că, dumneaei afirmă că nu are nici un fel de pretenție la dividente.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ginamariana , utilizator 20:57, 25 Noiembrie 2019
Dividendele se împart proporțional cu procentul de capital subscris. De scos forțat un asociat din firma nu se poate dacă acesta nu vrea, dar dacă sunteți majoritară vă puteți conduce afacerile fără probleme.
Vă mulțumesc pentru mesaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua jumatate din firma? joulya joulya Am nevoie va rog de sfaturi in urmatoarea chestiune: Mi-am infiintat un srl debutant (srl-d) si am primit si fonduri europene prin agentia care se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Scoatere dividende din firma cu 3 asociati davidsa davidsa Buna ziua, suntem o societate cu 3 asociati avand pondere 33.4, 33.3 respectiv 33.3 actiuni. Societatea a fost infiintata din 2014 de catre mine (fiind unic ... (vezi toată discuția)