Buna,
As dori sa stiu daca este nevoie de vreo autorizatie (de exemplu de amplasare) pentru amplasarea unui container locuibil de 2x6m pe un pat de scanduri aruncate pe jos fara nicio fundatie sau alt tip de prindere.
Terenul ar fi un teren de 500m2 cu o suprafata construita de 100m2, intravilan proprietate proprie, mediul rural. Containerul ar trebui sa reziste undeva la 10 ani maxim deci nu se pune problema de vreun aspect tehnic, ci doar de cadrul legal.
Un context mai larg ar fi urmatorul:
Doresc sa cumpar o casa "de vacanta" undeva la tara cu o curte de 400 m^2. Inca nu stiu care va fi oferta pe care voi merge, deci "intreaba la primarie" nu e un raspuns nefiind vorba de vreun loc sau altul anume cat timp sunt inca in perioada de cercetare dinaintea achizitiei. Eu intreb de un cadru legal national.
Langa respectiva casa doresc sa pun un container de 2x6m pe care sa-l amenajez usor pe interior cat sa-l pot folosi la o eventuala nevoie ca dormitor pentru oaspeti. Nu se pune problema da nevoia bransarii acestuia la utilitati, acestea fiind toate in casa.
Va voi ruga sa nu ma directionati inspre legea 50/1991, Articolul 3. h, aici nefiind vorba de tonete pe spatiul public, si nici pe spatiu extravilan.
Buna, am in prezent un PFA pe consultanta software, 6202 si doresc in viitorul apropiat sa desfasor si activitate de pregatire in anumite arii din domeniul software, contra cost. As avea nevoie sa adaug codul CAEN 8559 la PFA-ul existent?
Contextul e ca eu predau oricum ca parte din consultanta pe care o ofer traininguri si sesiuni de coaching sau chiar segmente din programe de internship si am experienta de a o face fara a fi obiectul muncii ca favoruri personale(Fosti colegi din diferite contexte care doreau o specializare, o respecializare, o initiere, ajutor inspre promovare sau pur si simplu o intelegere mai buna). Acum doresc sa incep sa ofer asta ca un serviciu contra cost anumitor companii care doresc o imbunatatire imediata a angajatilor in anumite privinte.
S-ar putea sa fie vreun impediment in adaucarea acestui cod CAEN? Mentionand ca nu am examenul de licenta luat, ar trebui sa dau un atestat pentru COR 333309 Instructor/preparator formare pentru a putea inregistra codul 8559?
Am pus covor peste parchet(desi e de prost gust) si sonorul e tot timpul in limitele bunului simt, cat sa aud eu din pat, nu mai mult. Conversatiile pe care le am cand vorbesc sunt la un nivel normal, si singura solutie e sa "razbesc" cu autoritatile, caci cu vecinii nu am sanse, si am inteles ca a facut la fel cu toti chiriasii dinaintea mea fara exceptie.
Daca vine politia, dumnealor trebuie sa auda galagie sau pot sa ii creada pe cuvant pe vecini?
Buna, locuiesc legal intr-un imobil inchiriat, si vecinul de sub mine este mai mult decat problematic, batandu-mi noaptea in calorifer pentru orice de la film/serial si conversatii in casa pana la folosirea unui surubelnite (nu glumesc).
In ultima vreme i s-a subtiat obrazul domnului vecin, si incepe sa ma ameninte cu politia. Stiind ca nu intrec in vreun fel limitele bunului simt, ce ar trebui sa fac in caz ca acesta suna la politie?
Cine trebuie sa dovedeasca galagia, el, politistii, sau trebuie sa dovedesc eu lipsa galagiei?
Mentionez ca locuieste cu cineva(sotia, cred), iar eu singur dar au mai auzit si musafiri de-ai mei cum ar fi tata ce face vecinul (inclusiv striga pe geam la mine)... Sa fie, oare, de ajuns sotia dansului ca si martor in cazul unei astfel de probleme?