avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate cristina.dumitru

Activitate cristina.dumitru

Buna ziua,
Nu veti fi scutit de plata contributiilor, veti plati ca orice salariat, la venitul brut realizat pentru 4 ore.
De scutire in acest caz, cat timp aveti calitatea de pensionar, beneficiaza angajatorul, (in cazul in care venitul dvs. este sub salariul minim) in sensul ca nu plateste pentru dvs. diferenta pana la plafonul salariului minim, asa cum prevede legea pentru cei care nu se incadreaza la exceptii.

Lambor77 a scris:

Buna ziua! Ma numesc Feraru Adrian,am 41 de ani sunt cadru militar in rezerva,pensionat in gradul 3 de invaliditate. Doresc sa ma angajez cu jumatate de norma,atat cat imi permite legea si as dori sa va rog sa ni raspundeti daca in conditiile respective voi fi scutit de plata contributiilor ,neavand certificat de persoana cu dizabilitati,insa am citit pe un site ca si persoana aflata in gradul 3 de invaliditate se incadreaza la respectivele beneficii,chiar daca nu este enumerata in mod expres in textul de lege care confera acest drept. Pot primi un raspuns la adresa de mail" lambor201977@yahoo.com ". Va multumrsc !

Răspuns la discuția Salarii constructii 2019
In OUG 114:
"scutirea se aplică potrivit instrucţiunilor la ordinul comun al ministrului finanţelor publice, al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi al ministrului sănătăţii, prevăzut la art. 147 alin. (17), iar Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate reprezintă declaraţie pe propria răspundere pentru îndeplinirea condiţiilor de aplicare a scutirii."
Deci, vor apare instructiuni si se va modifica configuratia D112 cu certitudine, altfel, am avea erori in declaratie, normal. Sa avem rabdare...zic... :)

salonbluebridal a scris:

Acele scutiri si micsorari privind contributiile salariale (impozit, CAS, CASS si CAM) care se aplica la salariul in contructii intre 3000 lei si 30000 lei, pot beneficia doar firmele care indeplinesc niste conditii in afara de faptul ca activitatea desfasurata, cod CAEN, este in domeniul contructiilor si pentru asta se cere sa se faca o analiza lunara a firmei... Intrebarea este daca exista un anumit model impus sau pur si simplu se decide de catre persoana de decizie acest lucru? Am o firma care desfasoara activitatea de contructii civile 100% si in momentul maririi salariilor angajatilor la 3000 lei brut se doreste sa se beneficieze de acele scutiri si as vrea sa stiu daca este o procedura care trebuie urmata sau nu? Cum se declara in 112?

danac71 a scris:

Buna ziua,

Stie cineva daca a fost prelungita facilitatea prin care statul suporta o parte din CASS datorată de programatorii IT , cu conditia de a le fi marit salariul brut de catre angajator ? In urma transferului contributiilor de anul trecut, aceasta facilitate se aplica pana la 31 decembrie 2018.

Multumesc !


Buna ziua,
Deocamdata nu, aceeasi situatie si pentru persoanele cu handicap scutite de plata impozitului, OUG 3/2018 prevede facilitatea pana la 31.12.2018.