avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate ruli

Activitate ruli

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca in cazul in care o bunica face contract de donatie catre un nepot minor, parintii minorului pot ataca aceasta donatie? Mentionez ca parintii minorului sunt divortati.

Va multumesc.

Mihaela Enache a scris:

dari11 a scris:

Buna seara!

Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile?
Daca se poate ,ce drepturi avem noi, parintii, asupra imobilului respectiv.
De asemenea ma intereseaza daca(noi,parintii) ,ajungem in imposibilitatea de a mai plati un credit ipotecar la o banca , daca poate sa execute silit apartamentul de pe numele copilului.

V amultumesac anticipat!

1.Copilul nu poate sa cumpere, nu are capacitate de exercitiu.
I se poate face un contract de donatie. Daca il donati cu o luna inainte de executarea silita, exsita posibilitatea sa va anuleze banca contractul de donatie (in instanta) pt ca acel contract s-a facut in dauna debitorilor.

Il donati mai devreme si inserati clauza de inalienabilitate pana la....exemplu: terminarea studiilor universitare, casatorie, etc. Asa copilul nu va vinde apartamentul imediat ce face 18 ani, iar apoi se mai coace la minte si nu-l vinde. (stiu ca nu va ganditi acum la asta, va ganditi numai la banca, dar noi avocatii vedem mai multe in practica).

2. Niciun drept nu aveti ca parinti asupra bunului.
3. Nu se poate executa bunul copilului pentru datoriile parintilor

Intr-una din zile m-am trezit cu Politia Locala la usa pe motiv ca ocup abuziv locul de parcare al altui vecin.Le-am aratat ca am contract incheiat pe data de 31.01.2017 iar ei aveau in mana un alt contract incheiat in data de 19.07.2017.Am fost la Taxe si impozite sector 4 de unde mi s-a spus ca am avut o sesizare in urma careia mi-au reziliat contractul. Mentionez ca nu am primit nici o somatie sau instiintare pe aceasta tema. Pe acest loc de parcare al autoturismului mai parchez ocazional rulota, pentru care platesc impozit,RCA, ITP. Intrebarea mea este daca exista posibilitatea unei contestatii prin care sa-mi recuperez locul de parcare? Multumesc