avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Deea

Activitate Dana Deea

Multumesc frumos
Multumesc frumos
Despre asociatia de proprietari
Bună ziua.
Locuiesc într un imobil cu 18 apartamente. La parter avem 3 coloane de evacuare a reziduurilor, de 2 ani aproximativ le refuleaza oamenilor în apartamente apa, mizerie etc. Au chemat o firma și au constatat ca din construcție sau alte motive nu mai are panta/inclinatie țeavă și de aceea aceasta se întoarce în apartament.
Soluția oferita de asociație este sa se spargă în apartamente și sz se refacă panta/înclinația.
Întrebarea mea este - la aceste lucrări trebuie sa contribuim toți sau doar cei afectați. Pentru ca lucrarea se face în spațiul privat respectiv apartamente . Și doar doua coloana sunt afectate. Multumesc
Bună ziua. Dpv legal din ce data nu mai sunt renumerata pt funcția de președinte de scara, din momentul alegerii noului președinte, in sedinta de scara ,sau din momentul în care am decizia judecătorului?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Nivel maxim zgomot in apartament
Buna ziua. In anul 2023 , acum cand scriu se mai aplica ordinul 119/2014? Pentru ca si eu am niste vecini care fac galagie pe casa scarii, in sensul ca alearga , tipa, etc, iar vecinul de deasupra are doi copii care la fel alearga si tipa, se aud niste bubuituri care depasesc nivelul de zgomot al televizorului pornit.
Știu un caz în care o persoana renovează un apartament de 1 an și ceva . Adică vine sambata o ora , doua , face gălăgie ca masina de găurit etc... primaria a spus clar ca nu exista o reglementare clara. Și cine trebuie sa facă reglementari ?

latka a scris:

1.Nu.
2.Da.Poate nu e vorba de chef, ci de bani, lucrători disponibili, etc. E obligat să respecte orarul de liniște conform legii 61/1991.
3.Pentru ca nu există vreo lege a... renovării.




Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e reglementare care sa precizeze durata de timp a lucrării? Adică poate sa renoveze timp de un an câte puțin când are el chef ? Și de ce nu exista o lege clara a orelor de renovare pe timpul zilei , singura referire facandu se la legea 61?
Răspuns la discuția Consultanta juridica
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Consultanta juridica
Spatiul verde este al proprietarilor de la parter...practic este un imobil cu gard de jur imprejur iar proprietarii de la parter au/ detin pe contract si o parte de zona verde...
Buna ziua . Locuiesc intr un imobil tip bloc cu curte interioara si parcari individuale private. Iar cei de la parter au si zona verde proprie. De curand la parter s a mutat un nou proprietar care a construit un foisor si o magazie pe zona verde cu fundatie din beton. Foisorul l a transformat intr o bucatarie de vara unde gateste cu butelie de gaz. Toate acestea le a facut fara sa ceara acordul asociatiei sau proprietarilor. Imi puteti spune ce se poate face dpv legal ? Si mai ales poate sa detina o butelie de gaz , gardul de langa foisor este din lemn , nu ne poate pune in pericol ?