avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra ...

Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e reglementare care sa precizeze durata de timp a lucrării? Adică poate sa renoveze timp de un an câte puțin când are el chef ? Și de ce nu exista o lege clara a orelor de renovare pe timpul zilei , singura referire facandu se la legea 61?
1.Nu.
2.Da.Poate nu e vorba de chef, ci de bani, lucrători disponibili, etc. E obligat să respecte orarul de liniște conform legii 61/1991.
3.Pentru ca nu există vreo lege a... renovării.

Nu exista termen pentru renovare
Legea nr 61/1991 republicata completa prevede concret programul de liniste
Știu un caz în care o persoana renovează un apartament de 1 an și ceva . Adică vine sambata o ora , doua , face gălăgie ca masina de găurit etc... primaria a spus clar ca nu exista o reglementare clara. Și cine trebuie sa facă reglementari ?

latka a scris:

1.Nu.
2.Da.Poate nu e vorba de chef, ci de bani, lucrători disponibili, etc. E obligat să respecte orarul de liniște conform legii 61/1991.
3.Pentru ca nu există vreo lege a... renovării.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parlamentul legifereaza.
In speta parlamentarii pot aduce modificari si completari la legea Nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Atat timp cat se respecta programul de liniste ,nu aveti ce sa faceti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare. precauție deranj bloc Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, As dori sa stiu, in cazul unei renovari la un apartament dintr-un bloc, stiind ca vor fi si \"zgomote\" din partea meseriasilor(mai ales pentru ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot la bloc utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in ... (vezi toată discuția)
Program liniste/renovare CdnM CdnM Buna seara. Vrem sa renovam apartamentul nou cumparat. Exista legea 61/1991 care spune ca orele de liniste sunt 22-08 si 13-14. Apoi mai este Legea ... (vezi toată discuția)