avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra ...

Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e reglementare care sa precizeze durata de timp a lucrării? Adică poate sa renoveze timp de un an câte puțin când are el chef ? Și de ce nu exista o lege clara a orelor de renovare pe timpul zilei , singura referire facandu se la legea 61?
1.Nu.
2.Da.Poate nu e vorba de chef, ci de bani, lucrători disponibili, etc. E obligat să respecte orarul de liniște conform legii 61/1991.
3.Pentru ca nu există vreo lege a... renovării.


Nu exista termen pentru renovare
Legea nr 61/1991 republicata completa prevede concret programul de liniste
Știu un caz în care o persoana renovează un apartament de 1 an și ceva . Adică vine sambata o ora , doua , face gălăgie ca masina de găurit etc... primaria a spus clar ca nu exista o reglementare clara. Și cine trebuie sa facă reglementari ?

latka a scris:

1.Nu.
2.Da.Poate nu e vorba de chef, ci de bani, lucrători disponibili, etc. E obligat să respecte orarul de liniște conform legii 61/1991.
3.Pentru ca nu există vreo lege a... renovării.




1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parlamentul legifereaza.
In speta parlamentarii pot aduce modificari si completari la legea Nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Atat timp cat se respecta programul de liniste ,nu aveti ce sa faceti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel zgomot la bloc utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii - interval orar Larisa-Lory Larisa-Lory Exista in legea asociatilor de proprietari stipulat intervalul orar in care sa nu se faca lucrari de reabilitare in apartament.? Daca da as dori sa stiu legea ... (vezi toată discuția)
Informatie - ore de liniste Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege cu orele de liniste la Asociatie de Proprietari,si ce interval orar este. Multumesc. (vezi toată discuția)