avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate andr87

Activitate andr87

Multumesc, Andreas68, un raspuns elocvent. Imi puteti spune ce functie aveti?
Cabinet de Avocat Todorese Doina a scris:

Conteaza imbunatatirile si influenteaza cotele succesorale prin existenta unui drept de creanta! Dovada acestora se pot faace printr-o expertiza in cadrul unui proces.


Banuiesc ca se pune astfel problema doar in cazul in care nu exista intelegere intre parti.
Raluca Balan a scris:

Sper ca ati constatat ca articolul e scris de un avocat :)


Asta inseamna ca isi urmareste propriile interese. Cum dealtfel, si Dvs. faceti la fel, ca notar.
Trecand peste asta, nu stiu daca afirmatiile din articol sunt adevarate sau false.
2. Conform acestui articol cheltuielile s-ar reduce la jumatate, nu stiu daca e adevarat.
[ link extern ] /

4. Intelegerea cu partile e teoretica si de sperat. Insa nu suntem foarte apropiati si nu stiu cum va decurge comunicarea. E si mai complicat, deoarece e nevoie de 2 succesiuni, dupa cum Dvs. ati spus in celalalt thread al meu. Practic ar trebui sa suport eu 2 costuri, deoarece e in interesul meu sa se finalizeze. Daca ar fi mai ieftin in instanta, as merge acolo.

Important e sa fiu sigur ca imbunatatirile nu vor creste cheltuielile, si din informatiile primite pana acum, eu inteleg ca nu.
Mulțumesc pentru răspuns.

Să înțeleg din asta că notarul nu ia în considerare ce s-a renovat? Se uită doar pe o foaie și calculează o valoare fără să fie nevoie de o inspecție la fața locului?

În caz că aleg să fac succesiunea prin instanță, cu înțelegere între părți, e aceeași situație?
Aș dori să știu, dacă voi chema un expert pentru a evalua valoarea apartamentului (care reprezintă masa succesorală în urma decesului tatălui meu), voi putea imediat după (până la terminarea succesiunii) să fac îmbunătățiri la el, fără ca acea valoare să mai fie afectată? Adică, la notar să se ia în considerare valoarea din raportul acela, nu cea de după renovare (din banii proprii).

Interesul meu e ca apartamentul să aibă valoare cât mai mică, pentru că nu doresc să împart cu altcineva un plus pe care l-am investit personal.
Îmi puteți confirma dacă ideea mea de mai sus se susține?
Legat de punctul 3), scopul meu e clar ca apartamentul să aibă valoare cât mai mică. Îmbunătățirile doresc să le fac din pură necesitate.

Ar fi o soluție să chem un expert acum, pentru a întocmi evaluarea în stadiul actual, mai apoi să pot face îmbunătățiri care nu vor mai afecta valoarea stabilită?
Sora decedată nu are soț în viață, doar fiică.

Vreau să fiu în clar cu toate calculele doar pentru a avea o imagine corectă, în caz că nu mă pot înțelege cu părțile, sau dacă da, să aproximez o sumă care s-ar cuveni teoretic.

Însă există șanse ca să mă înțeleg cu părțile, caz în care
1) ambele renunță la moștenire și fac înțelegerea scrisă (dacă nu au acceptat deja succesiunea)
2) ambele acceptă/au acceptat deja și primesc sulta (suma de plătit poate fi cea negociată?)
Pe contractul de v-c apar tata și mama împreună, iar în cartea funciară apt. apare ca bun comun. Eu trag concluzia din asta că mamei îi revine acea cotă de 5/8. Deci eu și mama am avea 75%, iar restul de 25% s-ar cuveni în mod egal surorii vitregi în viață, respectiv fiicei fiicei decedate.

Înțeleg de asemenea că orice îmbunătățire aș face de acum încolo până la succesiune, dacă păstrez chitanțele, nu se include în masa succesorală.

Vă rog să îmi confirmați dacă e corect.