avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Activitate andruD

Activitate andruD

Când s-a emis o dispoziție de Primar prin care s-a dispus restituirea în natură a unui bun imobil, persoana căreia i s-a restitutit bunul în natură, are obligația notificării ( prin care să îi aducă la cunoștință ca bunul a fost restituit în natură) acelui deținător care administrează acel bun? În ce termen trebuie să facă această notificare de la data emiterii dispoziției de Primar ?
Un bun imobil proprietate publica care este in domeniul public al statului si care a fost dat in administrare unei institutii publice a fost revendicat in instanta de catre mostenitorii fostului proprietar, hotararea judecatoreasca a dat castig de cauza mostenitorilor, care este procedura prin care acest imobil poate fi predat catre mostenitori conform hotararii judecatoresti?
Ipoteze:
1. Bunul trebuie trecut prin HG din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.
2. Bunul trebuie scos din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
3. O comisie formata din cadrul Ministerului Finantelor Publice ( ca reprezentant al statului roman) si a institutiei publice care a functionat in acel imobil va face predarea catre mostenitori pe baza de proces verbal ?
Astept pareri , argumentate daca se poate
va multumesc
Răspuns la discuția Intrebare
?
Discuție Intrebare
Daca un bun imobil proprietate publica, aflat in domeniul public al statului a fost trecut prin hotarare de guvern din patrimoniul unei entitati care s-a desfiintat tot prin H.G., in patrimoniul unei institutii publice aceasta avand drept de administrare, dar in momentul in care a fost semnat protocolul de predare primire, nu a fost cuprinsa intreaga adresa adica: acel patrimoniu era pe strada x, nr. 17,19,21, dar in protocol a fost trecut numai nr.19 si 21, acestea fiind intabulate avand ca proprietar statul, dar nr 17 nu poate fi intabulat pentru ca nu a fost prins in acel protocol de predare primire, cum , ce si care ar fi procedura de urmat pentru a putea intabula si celalalt nr care face parte din acel patrimoniu ? Va multumesc .
Cred ca singura varianta este calea Instantei de Judecata?